• Гривна от флуорит
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
S-10407
Естествен Камък:
Флуорит
14.00лв.

Информация

Флуоритът е флуорит на калция, изключително разнообразен по окраска разтопявания на шпата. Неговото название възхожда към латинските думи fluor  - „течение”, fluore – „теч”, тъй като добавките на флуорит към разтопената руда прави шлаките течни. В резултат на това е лесно да бъдат отделени. По-краткото „народно” название на разтопения шпат е плавик. Саксонските планинци в древността са наричали този минерал ерцблюме – „руден цвят”, защото неговото наличие често е показвало за съседство с ценни планински породи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА



Познавачите на камъните вярват, че флуорита е магичен камък, способен да снеме стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорита се смята за един от от силните магически минерали. Счита се, че флуорита помага да се вкарат в ред мислите и да се сдобием със състояние на душевен покой. Той способства отварянето на „третото око”. Украшения с флуорит увеличават аналитическите способности на своите притежатели. Любопитно е, че маговете, както в древността, така и в наши дни, често използват за предсказания сфери, направени точно от флуорит.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че флуорита обладава проективната енергия Ян. Те използват този камък за лечение на заболявания на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Казват, че флуорита може да помогне в борбата със склерозата и епилепсията. Кристали на флуорит са способни да оказват влияние на чакрите Аджна и Сахасрара. Прочетете още...

 

Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута