• Гривна от авантюрин
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
А17-00121
Естествен Камък:
Авантюрин
22.00лв.

Информация

Авантюринът е разновидност на тънкозърнестия кварц (т.н., кварцит). Обикновено авантюринът е оцветен в жълт, зелен, син или вишнев цвят. Срещат се и почти черни камъни. Отличителни черти на авантюрина придават равномерно разпръснатите включения от люспици на слюда, гетит и хематит. Покрай тях се наблюдават и някои други примеси. Заедно с това, в породата на авантюрина влизат и пронизващи го пукнатинки, запълнени от хидроокиси на желязото. Тези негови особености му придават характерен искристо-златист отенък и известни тайнствени отблясъци….

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

В древен Китай, зеленият авантюрин се е считал за свещен камък.  От него е бил изработен държавния печат на китайския император. Авантюринът се полира добре. През ХІХ век в Русия от този камък са изработвали вази, свещници, дръжки на ножове и вилици. Огромна ваза от авантюрин се съхранява в Британския геологически музей.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Авантюринът отдавна се счита за щастлив талисман, който се носи за съхраняване на радостно настроение. Този камък е способен да помогне на човек да придобие бодрост на духа и ясност на ума.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите утвърждават, че авантюрина притежава проективната енергия Ян. Той помага да се борим с алергичния дерматит и косопада. Изделия от авантюрин понижават кръвното налягане, лекуват бронхити и простуди, прилагат се при заболявания на сърдечно съдовата система и болести на кръвообръщението.

АСТРОЛОГИЯ

Авантюринът е особено подходящ за хора родени под знака на Телец, Дева и Рак. Украшения от авантюрин са способни да донесат усещане за за покой. Не се препоръчват за хора родени под знаците на Овен, Козирог и Скорпион. Още за авантюрин...

Последно разгледани

Подбрани бижута