Турмалин

Характеристика на минерала:

1703г. холандските моряци за първи път донасят в Европа дълговидни кристали лилаво-розов цвят. Назовават го Турмалин на сенегалски езиктурмалин означава минерал „драгоценен камък“. Така възниква съвременният термин „турмалин“  който се назовава разновидност на силиката, включва в себе си съединения алуминий, бор, манган и магния.
Турмалин се отличава с голямо цветно разнобразие, при което камъните с разни цветови отенки имат свои имена. Рубиново-червени камъни с
е казват Рубелит, гъсто-малинови и лилаво-червени камъни намерени на Урал – сибирити. Верделит – зелен турмалин, индиголит – сини. Жълто-кафяви намират се в Австрия – дравити. Редки безцветни кристали – архоити. Черният разновидност на турмалин – Шерлом, този термин е произлязъл от старо немска дума schor – брак. Ярките бразилски кристали небесно-сини и зелен цвят по местонахождение се наричат параибой. При това светлите турмалини с черни връхчета се наричат – глава на маври а с червено глава на турка. Турмалин с червен център и зелена периферия се нарича (динии).
tourmalineМесторождение на турмалина съществува в Бирма, Шри-ланка, Мадагаскар, Индия, Цейлон, Афганистан, Греландия, Германия, Норвегия и САЩ. В  Африка турмалинът се намира в Зимбабе, Мозамбик, Танзания и Кения в Русия – зад Байкал.

Магически свойства:

Счита се че турмалинът благотворно действа върху тялото и разума. Гони страхове и тревоги. Турмалина помага за медитация и концетрация и придава ясност на ума. Кулон с син турмалин ще помогне да заспите спокойно. Камъка създава чувство на покой и защита, помага да повярвате в собствените сили и допринася за жизнерадостно настроение. Съгласно старите вярвания турмалин е камък духовен, развива творчески способности. Червеният турмалин се счита за талисманът на художниците, зеленият – защитник на творческите люде а черният – камъкът на вещиците. Ювелирите препоръчват да се носи злато с турмалин или със сребро в кулон на синджир или в пръстен на показалеца на дясната ръка или на средния пръстен в лявата ръка. Турмалин съветват да се носи на хората родени под знака на зодии: лъв, козирог и стрелец.Турмалин

Лечебни свойства:

Счита се че турмалин е силен лечител и очистител. В индийската летотерапия се прилагат различни цветови разновидности на туралина. При това се счита че червеният и розов турмалин обладават проективна енергия Ян, а зелените сините и черните енергия Ин. Зелените камъни помагат при заболяванията на бъбреците, нервната система, органите, кръвообращението и кожата. Те поддържат кислородния обмен на кръвта и усилват имунитета. Из всички скъпоценните камъни в зелен цвят именно турмалин обладава най-подмладяващият ефект. Турмалинът може да се носи от всички ( особено при нервните и физическите натоварвания ) за възстановяване на аурата после отрицателно външно въздействие. Сините турмалини благотворно влияят лимфатическото хормоналното и имунната система на човека. Черният турмалин образува около себе си защитна аура отразявайки цялото вредно влияние. В американската летотерапия за изкарване на отрицателната енергия от физическото тяло на човека турмалина въртят против часовниковата стрелка над болното място.  Синият се счита камъкът на мира и спокойствен сън. Безцветните турмалини създават равновесие на духовните и физическите сили. Очистват съзнанието.

Таг: Турмалин, гердан от турмалин, висулка от турмалин, гривна от турмалин, пръстен от турмалин, обици от турмалин

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook