Тигрово око

Тигрово око

Характеристика на минерала:
Тигровото око е полупрозрачен кварц или халцедон, с красив жълто златисто или златисто кафеникав цвят и копринен оттенък. Цветът си придобива от включените примеси в него окиси на желязото. Той е полускъпоценен камък с твърдост 7 по скалата на Мос. Плътността му е 2,6. Находищата му са в ЮАР, Намибия и Западна Австралия. В изграждането му влизат множество влакна на минерала крокидолит и така на повърхността му се образува светлинна лента напомняща на тънка разтегната зеница. Участието на желязо в състава на камъка му предава кафеникаво златист цвят с копринен оттенък, по който се отличава от котешкото око което има оптически ефект. Камъка е известен още в древността. Римските войници са го носели като амулети с гравирани на него символи, които са ги защитавали в боевете. Маговете са го смятали, че това е камъкът който управлява слънчевата енергия и я преобразува в поток с целителна еманация, като я отпращат към тялото на човека. Затова камъка го носели хора които са болни и отпаднали. Индийците вярвали, че това е камък който предпазва от всичко и е камък стимулатор. Съвременниците мислят, че помага при бронхиални астми. Камъкът обостря интуицията. Помага като успокоява гнева и носи успех на добрите хора, а също лекува ревността. Смъква кръвното и лекува псориазис. Полезен е още при възпалителни процеси, астма, слаба сърдечна дейност, възпалено средно ухо, , при парализа след инсулт, хронични депресии и ревматизъм. Съответства на хората от зодия Козирог, Телец и Дева. Някой говорят, че това са паднали от небето звезди. От тях се изработват огърлици, статуетки, пръстени и миниатюрни дръвчета. Камъка може да помогне и да възстанови организма след операция, а и предпазва от безсъние и кошмари. Псевдоморфоза на кварца с големи количества влакнести паралелни включения (азбест).Цвят : прелива от кафяво до златисто жълто.

 

Вярвания: Предпазва от уроки и от необоснована ревност.Засилва у притежателя си способността за съсредоточаване, насочва го към съществени дела. Укрепва здравомислието. Стимулира педагогическите способности.
Носи здраве и разсъдителност. Покровителства стопанските дейности, а също и воинските дела.Предразполага към медитация.Отдалечава опасности и беди. Враг е на раздразнителността и умората. Предпазва от кражби и покушения. Хищните зверове бягат от него. Проваля коварните замисли на враговете. Отстранява делничното и рутинното.Символика и мистични сили на камъка: Тигровото око е камък-пазител. Използва се в магическите практики като амулет за защита от негативни енергии, зли очи, щети, за защита при пътуване. Укрепва концентрацията, самообладанието, помага за успех в работата и развиване на педагогическите способности. Изостря интуицията и изпраща предчувствие при приближаване на беда. Твърди се, че в такива моменти украшението от тигрово око започва да натежава, да пречи и създава чувство за дискомфорт. Отстранява недоразумения в семейството и неоснователна ревност.
В лечебен план се препоръчва от литотерапевтите за възстановяване след тежки боледувания, за нормализиране на кръвното налягане и съня. Предпазва от кошмарни сънища.Като с всички скъпоценни камъни грижата за тигровото око трябва да е свързана с предпазване от драскотини и силен удар, агресивни химикали и екстремни температури.
В Китай тигровото око е известно като камък на сбъднатите надежди. То приближава изпълнението на желанията ви, развива търпението ви, помага да превърнете загубите в приходи. Полезно е за тези, чийто надежди често не се оправдават, за тези, които искат да получат подкрепа от по-висша сила. Това е камъкът на хората, които искат да поразяват всички с постиженията си.
Според индийците този полускъпоценен камък изостря интуицията, усмирява гнева и носи късмет, лекува необоснована ревност. Това е камъкът на хората с висока емоционалност, които са склонни по-скоро да се приспособяват към обкръжаващия ги свят, отколкото да го „преправят” според своето удобство.

Таг: Тигрово око, гердан от тигрово око, висулка от тигрово око, гривна от тигрово око, пръстен от тигрово око, обици от тигрово око

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook