Авантюрин

Характеристика  на минерала:

Авантюрин а се явява разновидност на тънко зърнестия кварц тъка наречения – кварцито.
Украсите от авантюрин са обично в жълто зелени сини и вишнен цвят. Срещат се и почти черни камъни. Отличителен вид на авантюрина придават равномерно разсеяни частиците от слюда, гетита и хематита. Тези особености придават на минерала характерния искрист златен отлив и не много тайнствен блясък. Благодаря на тази особеност в миналото авантюрина наричали „златоискър“, „златен камък“. Името авантюрин може да се преведе от руски език  „искрец“.  Авантюрин с добива в Австралия, Австрия, Бразилия, Испания, Китай, Норвегия, Чили и САЩ. Американският авантюрин се наричал „колорадски златни камъни“. Авантюрин добиват в Китай където той е бил много популярен и се наричал императорски камък. Месторождение на авантюрина съществува и във Финландия. В Урал и в Алтай добиват златисто кафяв авантюрин, в района на Железногорск се добиват авантюрин в зелен оттенък. Разновидности на авантюрин се явява минерал белоречит. Изумрудено- Зеленият авантюрин с блясък се нарича в чест на немския химик и минералог И.Н. Фукс – Фуксит. Зеленият авантюрин добиващ се в щат Мадрас в Индия е бил известен като индийски жад. В Индийския щат Джайпур се среща синя авантюрин.
Магически свойства:

Авантюрин от отдавна се счита за щастлив талисман който се носи за съхранение на радостно настроение. Този камък е способен да помогне на човека да придобие бодър дух и ясен ум. Той увеличава при своя владелец оптимизъм и увереност в собствените сили. Понякога този радващ очите камък се нарича камъка на любовта, защото се счита че способства за възникване на взаимна симпатия, изостря чувствата и емоциите. Индусите вярват че авантюрин успокоява емоциите и развива у хората творческо начало. Авантюрин символизира творчески взривове и рицарство. Медитация с пирамида с авантюрин дава усещане на топлота и вечност.

Лечебни свойства:

Литотерапевтите утвърждават че авантюрина обладава енергия Ян. Той помага да се борим с алергия и косопад.  Изделията с авантюрин намаляват кръвното налягане, лекуват бронхит и настинка, използва се при заболяване на сърдечно съдовите системи и болести свързани с кръвообращението. Има показания че авантюрин помага при дълги хронически заболявания. Той ускорява регенерацията на рани, усилва зрението и развитието на интелекта. Авантюрин може да се приема във вид на апликация на патологическите  изменения на участъците от тялото. Много полезно се счита масаж с помощта на топчета от авантюрина. Богатството украса на този минерал ни позволява да изберем топче от определен цвят, усилващ физиотерапевтический ефект на лечението.

Астрология:

Авантюрин особено подхожда на хората родили се под зодиакален знак: Телец, Дева и Рак.
Украшенията с авантюрин способстват за усещане на покой . Не се препоръчва да се носи на хора родили се под зодии: Овен, Козирог, Скорпион. Авантюрин е свързан с магията на луната. За достижение на успех в начинанията астрологите съветват да се носи пръстен с жълт-червен авантюрин 21-ви ден от лунния месец. Въобще изделия с авантюрин се препоръчва да се носи в един от фазит трета- четвърта на луната. Не се препоръчва да се носят дълго изделията от авантюрин, защото този камък е способен да променя своята енергия.

Таг: Авантюрин, гердан от авантюрин, висулка от авантюрин, гривна от авантюрин, пръстен от авантюрин, обици от авантюрин

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook