Флуорит

Флуоритът е флуорит на калция, изключително разнообразен по окраска разтопявания на шпата. Неговото название възхожда към латинските думи fluor  - „течение”, fluore – „теч”, тъй като добавките на флуорит към разтопената руда прави шлаките течни. В резултат на това е лесно да бъдат отделени. По-краткото „народно” название на разтопения шпат е плавик. Саксонските планинци в древността са наричали този минерал ерцблюме – „руден цвят”, защото неговото наличие често е показвало за съседство с ценни планински породи. Този „цвят” може да бъде с най-различна окраска: розов, златисто-жълт, изумрудено-зелен, тюркоазен и виолетов. Зелените флуорити често са били наричани „трансваалски”, „южноафрикански” или „фалшиви” изумруди. Съществуват разновидности на флуорита с многоцветни ивици. От прозрачните флуорити правят лещи и призми за оптични уреди – обективи и телескопи. Най-големи прозрачни кристали с маса десетки и даже стотици килограми добиват на територията на Казахстан. Смес на флуорит със сярна киселина се нарича луорна киселина и се използва за рисуване върху стъкло. Големи месторождения на флуорити са открити в Монголия. В Русия този минерал се добива в Читинска област и в Приморие.          

МАГИЧНИ СВОЙСТВА 

Познавачите на камъните вярват, че флуорита е магичен камък, способен да снеме стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорита се смята за един от от силните магически минерали. Счита се, че флуорита помага да се вкарат в ред мислите и да се сдобием със състояние на душевен покой. Той способства отварянето на „третото око”. Украшения с флуорит увеличават аналитическите способности на своите притежатели. Любопитно е, че маговете, както в древността, така и в наши дни, често използват за предсказания сфери, направени точно от флуорит. Забелязва се способността на флуорита, по време на медитация сякаш да поглъщат звуците на музиката и след това сякаш да я възвръщат към човека.          

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че флуорита обладава проективната енергия Ян. Те използват този камък за лечение на заболявания на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Казват, че флуорита може да помогне в борбата със склерозата и епилепсията. Кристали на флуорит са способни да оказват влияние на чакрите Аджна и Сахасрара.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook