Комплект гривни от котешко око и нефрит

  • Комплект гривни от котешко око и нефрит
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
Аc-55324
Естествен Камък:
Котешко око
33.00лв.

Информация

Със словосъчетанието „котешко око”, обикновено наричат вариантите на минерали със златисто-зелени или сиво-зелени преливания, които напомнят ирисите на котешките очи. В такива камъни, отшлифовани във вид кабошон, се вижда линия светлина, разположена паралелно на дължината на неговата ос. Тя удивително прилича на черната издължена котешка зеница. Такъв удивителен оптически ефект възниква благодарение на многобройните микроскопични тънковлакнести включения в състава на минерала.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Болшинството камъни с ефект „котешко око”, традиционно са били считани за пазители. Украшения с тях са носели, за да защитят себе си от зли сили, от уроки. В частност се е смятало, че „котешкото око”, помага да се съхрани любовта и защитава от измени. Мистиците считат, че камък с ефект „котешко око” е способен меко да привлече вниманието на околните към притежателя си.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Смята се, че камъните с ефект „котешко око”, обладава проективната енергия Ян. Те помагат при бронхиална астма, анемия и пристъпи на ревматизъм, способни са да намалят болките в ставите. Говорят, че гердани от „котешко око”, способстват борбата със заболяванията на гърлото: ларингит, трахеит и бронхит. Специалистите съветват да се носят украшения с „котешко око” след счупвания за скорошно заздравяване на костта.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с камъни, притежаващи ефекта „котешко око”, горещо се препоръчва да се носят от хора, родени под знака Дева или Близнаци. Прочетете още...

 

Последно разгледани

Подбрани бижута