Как да избера гердан?

Как да избера гердан?

Герданът, който носите може както да украси, така и да развали външния Ви вид, ако е неправилно подбран. От всички други бижута и украшения, именно герданът е този, който най-много бие на очи и прави впечатление на околните, затова е необходимо да се научим как правилно да подбираме подходящите за различни случаи и облекло гердани.

Да вземем за пример официалната черна рокля за коктейли. Сама по себе си, тя би изглеждала просто като униформа, която трудно би Ви отличила от тълпата, ако не подберете нещо, което да придаде стил и блясък на тоалета Ви.

Един красив гердан, който да подхожда на ръста и телосложението Ви, би бил чудесно допълнение към изисканата рокля и би Ви придал елегантност и стил.

Изборът на гердан, който действително Ви приляга, не е много лека задача, тъй като трябва да е съобразен с врата, височината, телосложението и дрехите, които носите. Един гердан не би могъл да подхожда на всички дрехи по еднакъв начин, ето защо е необходимо да следвате някои съвети, които биха улеснили избора Ви.

  1. Преди всичко, добре подбраният гердан прави външния вид прекрасен, допълвайки облеклото идеално. Би било добре, герданът, който подберете, да контрастира както на цвета на кожата Ви, така и на цвета и материята на облеклото Ви.
  2. Последното нещо, което бихте искали, е герданът частично да е скрит в деколтето Ви. Това би ограбило поне част от красотата и привлекателността на външния Ви вид. Ако се случва именно това, можете да подберете по-къс гердан или сами да скъсите дължината му, така че да пасне идеално и да стои над деколтето Ви. Другият вариант е да изберете много по-дълъг гердан, който красиво да контрастира с материята на дрехата и да виси много под деколтето.
  3. Следващото нещо, което трябва да вземете под внимание при избора на подходящ гердан е Вашия врат. Ако имате дълъг врат, огърлицата или колието по врата са много подходящи за Вас. Тези къси огърлици успяват да насочат вниманието на околните към красивия Ви и строен врат.

Ако вратът Ви е къс, може да направите да изглежда по-дълъг, като носите дълъг гердан. Вертикалните линии на дългия гердан ще направят врата Ви да изглежда по-дълъг, създавайки илюзията за дължина. Тези гердани дори имат визуален ефект върху цялото тяло, правейки го да изглежда по-стройно и слабо.

  1. Да кажем няколко думи и за общото телосложение и как да избираме подходящ  гердан, който да е съобразен с този фактор. Един гердан с дребни изящни камъни би подхождал повече на ниски по ръст дами. И обратно, по-големите камъни биха стояли по-добре на по-високите дами, като разбира се, се вземе предвид и дължината на врата.

 

Герданите от естествени камъни са много популярен избор в наши дни. Кристалната огърлица от кварц например с полупрозрачен бял цвят е чест избор на жените днес. Различните дизайни и обработки на аметиста също са предпочитани, тъй като подчертават естествената женственост и привлекателност на жената.

Освен бижутата, продавани по отделно, във всяка бижутерия онлайн бихте могли да закупите цял комплект, състоящ се от гердан, гривна и обици, направени от еднакви камъни. Тези комплекти са много подходящи за определено облекло и могат да придадат неотразим блясък на външния Ви вид на някое специално събитие или празник. Това би могъл да бъде и прекрасен подарък за булката на сватбения й ден.

Ето няколко съвета и за тези, които не знаят как правилно да изберат гердан на своята приятелка. Този гердан би бил символ на приятелството и любовта, затова трябва да бъде внимателно подбран. Преди всичко, изберете такъв, който допада както на Вас, така и на приятелката Ви и да е еднакво ценен от двамата.

  1. Можете да подберете гердан, който да Ви напомня и на двамата за място, където сте били заедно – почивка, пътуване, лагер, разходка и прочие. Например, синият гердан би бил прекрасен спомен от почивката, прекарана на море, напомнящ цвета на вълните. Всеки път, когато приятелката Ви го носи, ще си спомня за чудесните мигове, прекарани заедно. Герданът с нанизани миди, рапани или други дарове от морето, също би бил прекрасен спомен от почивката на море.

Друг подобен вариант е пъстрият гердан, който да съчетава многообразието на цветовете според сезона, който сте прекарали заедно. Вариантите са безбройни и зависят от Вашето въображение и креативност. Но едно е сигурно - такъв подарък би бил безценен за приятелката Ви.

  1. Друг много подходящ избор е герданът, направен по поръчка специално за този човек. Може да го поръчате с имената и на двама Ви, гравирани върху него, както и някакво пожелание или послание, което да зарадва човека отсреща и да го накара да се почувства оценен.
  2. Друг популярен избор е медальонче със снимка на човека, на който желаете да направите подарък или с нейна и Ваша снимка. Тъй като приятелката Ви ще носи медальона близко до сърцето си, този медальон е прекрасен символ на дълготрайното приятелство и любов. Не забравяйте да изберете снимка, която да знаете, че приятелката Ви харесва, иначе подаръкът не би имал същия ефект.
  3. Ако пък подаръкът Ви е за приятел, подходящ би бил медальонът с кожена каишка. Верижките около врата или ланците също са подходящи за случая.

Изборът на гердан може от предизвикателство да се превърне в удоволствие, стига да знаете някои малки трикове, които ще Ви помогнат да подберете подходящия модел за Вас или Ваши близки. И последен съвет: когато избирате Вашия гердан или други бижута от бижутерия онлайн, оставете сърцето Ви да Ви води до правилния избор, тъй като избраната скъпоценност трябва да Ви допада преди всичко на Вас, за да могат и останалите хора да я оценят подобаващо.

Този текст е защитен с авторски права,при използването му посочете източника:( Бижутерия онлайн "Татев ООД" - https://www.bijuteria-online.com )