Какъв гердан да избера от естествен камък?

Какъв гердан да избера от естествен камък?

Бижутерството се е развивало в продължение на векове в опита си да създаде прекрасни бижута, които да се харесат и на двата пола и да придадат много стил, великолепие и блясък на нежния пол. В началото ваяни изключително и само на ръка, днес за създаването на голяма част от герданите, огърлиците и другите бижута се използват специални инструменти и техники, които са способни да придадат изящен облик на естествения камък, преди той да заеме своето място върху украшението.

Въпреки че машините са заели огромна част от индустрията, много хора все още предпочитат обработените на ръка естествени камъни от майстори, които както често се случва предават този занаят от поколение на поколение. Създаването на такива изящни бижута включва обработката на естествени камъни като аметист, кварц, перли, нефрит и други и подредбата им в правилния ред, за да се превърнат не просто в украшение, а в истинско произведение на изкуството.

Скъпоценните камъни олицетворяват жизнената сила на земята, която се съживява всяка пролет. Естествените камъни са минерали, образувани в недрата на земята в продължение на много векове и се вярва, че притежават жизнена сила и енергия, която лекува, пази от болести и подмладява тялото.

В някои култури, герданите от естествени камъни се носят за защита от болести и зли сили. Някои семейства спазват традиции, според които сами правят гердани от естествени камъни съобразно определени изисквания. Всичко това изисква време и майсторски умения, както и творчество, за да се получи този изящен продукт.

Бижутериите онлайн предлагат голямо разнообразие от гердани от естествен камък за всякакви случаи и облекла, но много хора изпитват затруднения в избирането на подходящия за тях гердан. Информацията, предоставена тук, е предназначена да обогати познанието Ви за тези скъпоценни естествени украшения и да улесни избора Ви.

Естествената красотата на камъните правят колиетата и герданите предпочитан вариант за подарък. Тъй като естествените камъни съществуват в широка гама от цветове и стилове, всеки един може да намери по нещо, което да отговори на очакванията и желанията му.

Защо тези камъни се наричат естествени? Този термин често се използва, за да опише камъни, които са с естествен вид. Цветовете им могат да варират от бледи и неутрални до ярки сини, зелени, виолетови, жълти, червени, черни и техните нюанси. Съчетанието на тези естествени цветове с ежедневното облекло е чудесно решение за допринасяне на повече разнообразие и стил. В общи линии, естествените камъни са скъпоценни камъни, които не са били изкуствено оцветени или термично обработени, за да променят цвета си, но са поставени на мястото им в естествения им цвят и природна красота, като единствено им е придадена желаната форма.

Естествените камъни варират по своята форма и размер. Мънистата обикновено се използва за направата на колиета, които могат да включват еднакви или различни по големина естествени камъни. Много популярен и изящен е герданът от последователно нанизани малки и по-големи камъни, съответстващи си по цвят. Работата на бижутерите, обработващи тези естествени камъни е да придадат желаната форма, да ги изрежат и оформят така, че да паснат точно в предназначените за тях гнезда, или да се превърнат в прекрасни висулки на обици или допълнителни украшения на гердани и гривни.

Ониксът и кварцът са често срещани камъни, използвани за направата на гердани. Техните цветове варират от ясната прозрачност на планински кристал до цял спектър от различни нюанси. Естествените камъни не са изкуствено обагрени, което позволява да изявят естествената природна красота на камъка. Повечето естествени камъни включват и различни примеси, което ги прави още по-уникални. Някои камъни като ахата например, имат красиви петна, които са естествено миниатюрно произведение на изкуството – ценно и предпочитано притежание за всяка жена.
 

В днешно време намирането на огърлици и гердани от естествени камъни не е никак трудно – достатъчно е да влезете в интернет и да отворите сайт за бижутерия онлайн, откъдето можете да направите своя избор. Добре е обаче, да имате предварителна идея за това какво точно търсите, преди да се потопите в огромния и почти безраен свят от естествени камъни, който може да е колкото красив, толкова и объркващ за начинаещия ценител на тези бижута.

Необходимо е също да знаете, че за да можете по-дълго да се радвате на Вашата придобивка от естествени камъни, е необходимо да полагате редовни грижи за нея. Редовното почистване на камъните с влажна кърпа е задължително условие за доброто съхранение на гердана, като в повечето случаи това е достатъчно. Възможно е обаче, камъкът, който сте избрали да има допълнителни изисквания за грижи, затова не е лошо да се посъветвате с доставчика или друг специалист как да съхраните блясъка на гердана за по-дълго време. Това ще Ви позволи дълго да се наслаждавате на естествения блясък и красота на камъните.

Герданите от естествени камъни са прекрасен подарък, който можете да подарите както на Ваши близки, така и на самите себе си. Знаейки предимствата и достойнствата на този продукт, изборът какви точно по вид камъни да изберете е изцяло Ваш, но трябва да знаете, че всеки един естествен камък има своя чар, изящество и прелест, които го правят уникален дар на природата.

Този текст е защитен с авторски права,при използването му посочете източника:( Бижутерия онлайн "Татев ООД" - https://www.bijuteria-online.com )