Защо да избираме бижута от естествени камъни?

Защо да избираме бижута от естествени камъни?

Много хора харесват диамантите, които разбира се са сред най-красивите естествени скъпоценни камъни на света. Но останалите естествени камъни също започват да получават вниманието, което им се полага. Заради натуралната красота на бижутата от естествени камъни, която говори сама за себе си, фактори като карат и цвят остават на заден план. Нищо не може да се сравни със семплата им привлекателност и великолепие.

Разнообразието на естествените камъни също е едно от техните големи предимства, които ги правят предпочитани пред имитациите. Природното разнообразие на тези украшения Ви дава възможност да носите нещо наистина уникално, тъй като изборът на варианти и видове е практически неизчерпаем.

Можете да избирате от тюркоаз, нефрит, аметист, ахат, кварц и много други, като списъкът продължава безкрайно:

Тюркоазът, например, с типичния си ярък син цвят е чудесен начин да освежите всяко облекло, подбирайки тюркоазено колие, обици, пръстен или гривна.
Нефритът от своя страна е един от най-красивите зелени естествени камъни, които природата би могла да дари и също може да се носи по най-различни поводи. Този камък има богата история в различните култури и се смята, че носи мощна положителна енергия.
Аметистът е с виолетов цвят и може да бъде изключително изящен пример за чистата красота от бижутата от естествени камъни.
Ахатът се предлага в разнообразие от цветове, но най-популярна е гамата от ръждив цвят, който е топъл и естествен.
Кварцът също притежава разнообразие от цветове и може да бъде закупен от някоя бижутерия онлайн в по-светли тонове. Светлият кварц успява по специален начин да улови светлината и да се покаже естествената красота на камъка.
 

Всички тези красиви камъни могат да се носят по най-различни начини, както и да бъдат подчертани от злато, сребро, диаманти и други камъни. Например, какво би могло да допълни комплекта обици от ахат по-добре от златното колие? Или, какво би могло по-добре да подхожда на тюркоазеното колие от сребърната верижка? Пръстенът от аметистът също най-добре се допълва от платинена гривна.

Ясно е, че възможностите са просто безкрайни. На световния пазар съществува пълна гама на почти всеки цвят на дъгата, както и невероятно разнообразие от форми, размери, плътност и стил и всеки може да намери подходящото за него бижу от естествен камък.

Друго предимство на естествените камъни е фактът, че можете да се насладите на тези бижута на относително добра цена, която е значително по-достъпна в сравнение с други камъни на пазара. И все пак тези бижута никога не изглеждат евтини! Естествените каменни късове винаги изглеждат уникални и единствени по рода си, а всяко нещо, което изглежда уникално и единствено по рода си, никога не изглежда евтино!

Не е чудно също и че естествените камъни са предпочитани от известни личности и са част от най-атрактивните модни облекла в света. Чистата красота на тези бижута се ценят от всеки, който обича истински красивите неща.


В резултат на огромното търсене и високата им естетична стойност, скъпоценните камъни днес стават по-скъпи и следователно по-недостижими за някои хора, които не могат да заделят толкова пари от бюджета си за покупката на тези скъпоценности.

Това от своя страна е довело до създаването на почти идентични, но сравнително много по-евтини имитации, които много приличат на истинските камъни по външност и трудно биха могли да бъдат различени от неспециалисти. Елементите, от които са направени тези синтетични камъни, позволяват обработката им до получаване на същия дизайн и дори почти същата физична характеристика както на естествения камък, но на по-ниска и по-достъпна цена.

Синтетичните скъпоценни камъни все по-често се използват в бижутерството и стават все по-популярна алтернатива за хората, които не са част от елита, но все пак искат да изглеждат стилно и изискано. През последните няколко години тенденцията за използването на синтетични скъпоценни камъни дотолкова е нараснала, че тези камъни могат да бъдат признати за скъпоценни камъни сами по себе си и да не бъдат повече смятани за евтини заместители на естествените камъни. Бижутата с качествени синтетични камъни могат да бъдат също толкова красиви както и бижутата, създадени от майката природа.

Изкуствено създадените скъпоценни камъни са в много отношения идентични с истинските камъни и дори могат да притежават техните физични свойства и характеристики. Единствената разлика е, че са създадени в лабораторни условия, а не от природата. Някои от най-популярните примери за такива синтетични камъни са розовия и синия сапфир, смарагда и рубина.

Тези изкуствено създадени от човека скъпоценни камъни могат да са почти съвършени, да се създадат в най-различни цветове и форми. Относително ниската им цена създава условия за произвеждането им в по-големи размери, което от своя страна води до придаването на по-креативни форми на дизайн, отколкото това е възможно при естествените камъни.

И въпреки тези предимства на изкуствените камъни, естествените винаги са за предпочитане от хората, които могат да си го позволят. Освен неотразимия блясък и външен вид, естествените камъни, образувани в недрата на земята, са абсорбирали в процеса на образуването си природните сили и енергии, които се смята, че са вложени в тях и имат лечебен ефект. Както и с всичко останало, и тук важи правилото, че естественото е по-добро от изкуственото и си струва цената.

Този текст е защитен с авторски права,при използването му посочете източника:( Бижутерия онлайн "Татев ООД" - https://www.bijuteria-online.com )