Гривна от родонит

24.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
A-3077
Минерал:
Родонит
В Русия за втори след малахита поделъчен камък на Урал, заслужено се счита родонита. Неговото наименование се отнася към гръцката дума rhodon – „роза”, „розов”, което показва аления, малинов или розов цвят на този камък. Не случайно на Изток заради неговата характерна окраска е бил наричан „камък на изгрева”. За родонита са характерни тънки черни разклоняващи се жилки, състоящи се от окиси на мангана. На розов фон те образуват тайнствени рисунки и шарки, приличащи понякога на истински пейзажи. В Древна Русия родонита е наричан също „рубинов”, „розов шпат” или „орлец”. Родонит с жълти или кафяви включения се наричат фоулерит.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Родонит – великолепен суровинен камък. В средата на ХІХ в. от родонит са правели разкошни вази, чаши, столешници и писмени прибори. В Петропавловския Събор в Санкт Петербург, една от каменните надгробни плочи, под които са царските останки е изрязана от монолитни части родонит. Неговото тегло е 7 тона.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Смята се, че родонита събужда скрити таланти и способности, способства развитието на различни умения и ловкости. В Индия и Тайланд са ценили родонита заради магичното му свойство да събужда у хората любов към живота. Родонита е способен да напълни със сила на духа физическото тяло на човека. Този камък се е считал за посланик на висшите сили. Сфери, направени от родонит са се използвали за медитации.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

В древността, на Изток късчета родонит са се прилагали около очите за укрепване на зрението. Йогите са считали, че меките вибрации на розовия цвят, прониквайки в аурата, стимулират сърдечната чакра и слънчевия сплит, зареждат както тънкото (ефирно), така и физическото тяло. Източните целители приготвят от „камъка на изгрева” особен елексир за лечение на онкологични заболявания. Помага и при заболявания на черния дроб.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения от родонит се препоръчва да носят хората, родени под знаците Везни и Близнаци. Лошо реагират на родонит хора, родени под знаците Овен и Стрелец.
 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook