Гривна от планински кристал

  • Гривна от планински кристал
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
A-0121
Естествен Камък:
Планински Кристал
9.00лв.

Информация

От химична гледна точка планинския кристал е кварц – обикновен двуокис на кремния. Кристалите на този минерал са прозрачни и напомнят на причудливи висулки. Не случайно термина „кристал” е произлязал от гръцката дума krystallos – „лед”. Любопитно е, че думата „кристал” е започнало да се използва към формата на минералите едва в първата половина на ХVІІІ в. – от 1747 г. В Япония планинският кристал се е считал за замръзнал дъх на Дракона. Не толкова отдавна в Европа планинския кристал е бил наричан „арабски” или „бохемски елмаз”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Планинският кристал е бил известен още на древните хора. Те са правели от него наконечници за стрели. Преди десетки хиляди години ацтеките и маите са изрязвали ритуални черепи от цели кристали на минерала. Такива уникални изделия сега могат да се видят в музеите в Европа и Америка. Женски череп от кристал, с тегло 5 кг. е експониран в Британския музей. Благодарение на своята прозрачност, планинския кристал отдавна е бил използван за производство на лещи. Например, в Монголия и Китай често са обгаряли рани с кристални кълба, през които са преминавали слънчевите лъчи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Кристална сфера – чест атрибут на маговете и ясновидците. Не случайно, планинския кристал е наричан „камък на ясновидците”. Такива сфери във всички времена са били използвани за предсказване на бъдещето и викане на духове. Смята се, че планинския кристал концентрира вниманието, подобрява речта и обостря мисловните процеси.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Още в Древен Тибет, Монголия и Китай лекарите са можели да обгарят рани с помощта на слънчевите лъчи, пропускани чрез сфери от планински кристал. Съвременните литотерапевти смятат, че природния кристал стабилизира духовните и физическите сили на човека. Кристалите на този минерал способстват добрата работа на гръбначния и главния мозък, помагат при исхемична болест, варикозни разширения на вените и респираторни заболявания. Прочетете още...
 

Последно разгледани

Подбрани бижута