Гривна от лунен камък

7.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
Oc22-004
Минерал:
Лунен Камък

Лунният камък, споменат в едноимения роман на Уилк Коллинз, е бил елмаз с жълтеникав отлив. Обикновено, лунни камъни се наричат полу прозрачните гълъбово-сребристи полеви шпати. Своето име те са получили заради гълъбовите или сребристо-белите преливания, които са предизвикани от тънкопластинковия строеж на този минерал. Иначе, лунен камък се наричат адулярите или селенитите. В Индия, лунния камък се нарича джандараканд, което в превод означава „лунно сияние”. Той се смята за най-почитан камък сред поклониците на Луната. Лунните камъни могат да бъдат млечно-бяли, лилави или сякаш озарени с вътрешно златно мерцание. Срещат се (макар и много рядко) и лунни камъни със звездообразен рисунък или с ефект „котешко око”.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В магията традиционно се смята, че този камък е здраво свързан с Луната, като силата на неговото въздействие се увеличава при пълнолуние. Смята се, че рунният камък може да донесе облекчение на човек, изпитващ негативно вияние на пълнолунието, поглъщайки възбуждащата енергия на Луната. Лунният камък възприема и привлича любов, той се носи, за да възникнат чувства в живота на човека. Индусите смятат, че той поглъща лунната охлаждаща енергия, успокоява ума, пробуждайки у хората мечтателност и нежност. Лунният камък е способен да отстрани гнева и да снеме вътрешното напрежение. Не случайно в тибетската медицина е бил използван за изцеление на епилепсия и душевни заболявания.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че украшения с лунен камък благотворно въздействат на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища, те помагат при отоци и водянка. Литотерапевтите пишат, че лунния камък предпазва от епилепсия и други нервни припадъци.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с лунен камък се препоръчва да носят хората, родени под знаците Риби и Рак. Небесното тяло, което съответства на този камък, естествено е Луната. Прочетете още...

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook