Гривна от лунен камък

  • Гривна от лунен камък
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
А-657
Естествен Камък:
Лунен Камък
11.00лв.

Информация

Лунният камък, споменат в едноимения роман на Уилк Коллинз, е бил елмаз с жълтеникав отлив. Обикновено, лунни камъни се наричат полу прозрачните гълъбово-сребристи полеви шпати. Своето име те са получили заради гълъбовите или сребристо-белите преливания, които са предизвикани от тънкопластинковия строеж на този минерал. Иначе, лунен камък се наричат адулярите или селенитите. В Индия, лунния камък се нарича джандараканд, което в превод означава „лунно сияние”. Той се смята за най-почитан камък сред поклониците на Луната. Лунните камъни могат да бъдат млечно-бяли, лилави или сякаш озарени с вътрешно златно мерцание. Срещат се (макар и много рядко) и лунни камъни със звездообразен рисунък или с ефект „котешко око”.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В магията традиционно се смята, че този камък е здраво свързан с Луната, като силата на неговото въздействие се увеличава при пълнолуние. Смята се, че рунният камък може да донесе облекчение на човек, изпитващ негативно вияние на пълнолунието, поглъщайки възбуждащата енергия на Луната. Лунният камък възприема и привлича любов, той се носи, за да възникнат чувства в живота на човека. Индусите смятат, че той поглъща лунната охлаждаща енергия, успокоява ума, пробуждайки у хората мечтателност и нежност. Лунният камък е способен да отстрани гнева и да снеме вътрешното напрежение. Не случайно в тибетската медицина е бил използван за изцеление на епилепсия и душевни заболявания.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че украшения с лунен камък благотворно въздействат на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища, те помагат при отоци и водянка. Литотерапевтите пишат, че лунния камък предпазва от епилепсия и други нервни припадъци.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с лунен камък се препоръчва да носят хората, родени под знаците Риби и Рак. Небесното тяло, което съответства на този камък, естествено е Луната. Прочетете още...

Коралите са органогенни минерали. Те представляват скелети от колонии на някои морски организми – полипи. Скелетите на кораловите полипи се състои от калцит и аргонит. Съществуват много различни видове полипи, образуващи кораловите постройки. Белите мадрепорови корали се използват рядко в ювелирното дело. Тяхното старинно търговско название е „бианко” (итал. blanco – бял). Ценни са две разновидности на коралите – червен (най-разпространения) и черния корал с високо съдържание на органически вещества – акабар.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Украшения от червени корали са били известни още на древните шумери, египтяни и гърци. Червените корали отдавна са били използвани за направата на различни украшения: гривни, пръстени, колиета, халки и печати. МАГИЧЕСКИ СВОЙСТВА С коралите са свързани много легенди и поверия. В много страни, в това число и у древните гърци, розовите корали са били символ на безсмъртие и щастие. Смята се, че коралите благотворно въздействат върху психиката на човек, способстват развитието на логиката и интуицията.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите утвърждават, че коралите обладават възприимчивата енергия Ин. Те активизират обмяната на веществата, благотворно влияят на кръвообръщението и на сърдечно-съдовата система, подобряват паметта. Съществува поверие, че коралите лекуват абцеси и язви, в това число и вътрешни. Смятало се е, че корал върху показалеца на дясната ръка пречиства кръвта, а коралов гердан на шията предпазва от ангина, скарлатина и да избави от нервен тик.

АСТРОЛОГИЯ

Коралите понякога са наричани скъпоценните камъни на морето. Не е удивително, че зодиакален знак на коралите се счита знака Риби, а съответстваща планета Нептун. Прочетете още...

 

Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута