Гривна от кварц

  • Гривна от кварц
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
SPT-2-286
Естествен Камък:
Кварц
15.00лв.

Информация

Кварц – един от най-разпространените минерали на нашата планета. От химична гледна точка, той е двуокис на кремнезема. С други думи, обикновените полу прозрачни песъчинки и стъклото за бутилки смело могат да се нарекат кварц. Най-характерни примеси на кварца са съединения на желязото и алуминия. Понякога, кварца образува сраствания с полеви шпатове – така наречените графически пегматити. Въпреки привидната простота на строежа си, кварца приема най-различни облици, образувайки голяма група минерали, разнообразни както по форма, така и по цвят. В ювелирното дело се ценят различните негови кристални разновидности. Не е излишно да напомним, че прозрачните кристали на кварца, обикновено се наричат планински кристал. За него вече писахме по-горе в книгата. Виолетовият аметист също е разновидност на кварца. Жълтите кристали на кварца се наричат цитрин (от лат. citreus – лимонов). Среща се млечен кварц, розов кварц и гълъбов кварц. Различава се и замъглената разновидност на кварца. Има кварц и с почти черен цвят, наречен марион. Зеленият кварц си има собствено име – празем.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

От кварц и особено от неговите цветни разновидности традиционно правят различни медальони, колиета и украшения. Особено често за тези цели се използва розовия кварц и зеления празем. Доста изящни украшения се получават и от влакнестия кварц. Изделията от кварц не са скъпи и понякога могат да бъдат не по-малко красиви от вещите, украсени с по-благородни камъни. Обърнете внимание на кварца, ако природната красота на минерала означава за вас повече, отколкото желанието да покажете на окръжаващите ви своята голяма платежоспособност.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Смята се, че кристалите на кварца обладават възприимчивата енергия Ин. Те са способни да оказват влияние на чакрата Сахасрара и на чакрата Аджна. Вещите в камъните утвърждават, че аметистовия кварц може да прогони тъгата и да надари своя притежател с дара на предвиждането. Съвременните литотерапевти препоръчват да се пуска водата за пиене през минерален филтър – специална смес от кристалчета на кварца. Също така може да се прави настойка. Смята се, че такава вода оказва върху организма на човек целително и стимулиращо въздействие. Не е удивително, че това е така, та нали в природата животворната вода на изворите също не рядко преминава през пластове от кварц. Прочетете още...

 

Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута