Гривна от ахат

14.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
А-629
Минерал:
Ахат
Ахатите са разнавидност на тънковлакнестите халцедони, за които е характерна слоеста окраска. Тези слоеве могат да бъдат концентрически или линейни. Те, като че ли повтарят очертанията на подземните пукнатини – жеоди, в които обикновено се и образуват самите ахати.Според една от версиите, названието на тези удивителни „слоести” камъни произхожда от името на река Ахатес в Сицилия, където в древността са добивали ахати. Според друга версия, думата „ахат” произхожда от гръцки ahates – „щастлив”. Във всеки случай, думата „ахат” за обозначаване на минерала е било известно още на Теофраст (ІV в. преди н.е.). Следва да отбележим още, че в миналото арабите и персите са наричали всички слоести камъни с думата „джаз”...

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

От древни времена ахатите са се използвали за направата на украшения, гривни, пръстени, обици, брошки и съдове. Често от ахати са правили инталии – камъни с и гравирани резки, които обикновено са се използвали за печати. Цилиндрични печати от ахат са съществували в Междуречието още преди 4000 г. преди н.е. Древногръцките майстори са изработвали от този минерал колиета с релефни (изпъкнали) изображения. Освен това, искусните майстори са използвали слоестия строеж на ахата за подчертаване детайлите на изделието. Лицата са били гравирани от бял слой на ахата, а черния и кафявия са оставяли за косата и дрехите.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Древен Рим, ахатите са се считали за камъни на богинята на плодородието Помона, покровителница на урожая и градинарството. Не случайно топки от ахат са се слагали в градините за защита на растенията. Затова, в наши дни украшения от ахат можете да подарявате на познатите си фермери и градинари. В древността се е смятало, че ахата привлича Божията милост. Той дарява притежателя си с мъжество и дълголетие. В Европа, ахата е бил символ на здравето, процъфтяването и дълголетието, а в Индия на процъфтяването.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Специалистите по литотерапия утвърждават, че ахата притежава възприимчивата енергия Ин. Украшения с ахати увеличават потенцията, помагат при дълга хронична кашлица и болести на гърлото. Вярват, че ахата лекува конвулсии, помага да се борим със страховете си, защитава от инфекции и стомашни болести. В „Аюрведа” е казано, че ахата премахва капха нарушения. На санскрит „капха” означава телесна вода, която присъства в различните органи и тъкани (междоклетъчна течност по съвременните представи). Капха дава енергия на сърцето и белите дробове, поддържа имунитета (припомнете си, че в междуклетъчната течност присъства имуноглобулин). Съгласно „Аюрведа”, ахата съдържа елементи на ефира, огъня и въздуха. В зависимост от окраската, ахатите могат да въздействат на всяка една чакра. В средните векове разтрит с вода ахат се е използвал за компреси при ухапвания от змии и скорпиони. Прочетете още... гривна от ахат, ахат, естествен камък, agate, бижутерия ахат, бижута ахат, бижута гривна, колие от ахат

 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook