Гривна от амазонит

12.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
A-4035
Преданията разказват, че някои от скифските жени са натърквали едната си гърда с прах от зелен камък, който задържал нейния растеж. Не са ли произлязли именно от тук легендите за едногърдите амазонки? Не случайно, украшения от амазонит са намерени при разкопки на скифските могили, именно в тези места, където по описанията на Херодот и Плиний са живели амазонки.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Зелените или гълъбово-зелените шпати с белезникав копринен оттенък, които сега се наричат амазонити, са били известни на хората още от древността. На територията на Етиопия и Египет, амозонитови копи са съществували още няколко хилядолетия преди нашата ера. Сред съкровищата в гробницата на Тутанкамон е имало гривни, амулети, обици и пръстени от амазонит в сребърни обкови. В Русия, „амазонския камък” е бил открит през 1784 г. в Южен Урал.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Амазонит – камък на смелостта и предаността. Ярко-зеленият цвят на амазонита, създава добро настроение, отнема чувството за тревожност и неувереност. Счита се, че украшения от амазонит помагат да се укрепят семейните отношения и да се построи здраво семейство. Те привличат материално благополучие и са способни да вдъхновяват възрастни хора на младежки пориви.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Знаещите литотерапията утвърждават, че масаж, с помощта на сфери от амазонит, е способен да снеме нервната умора и да укрепи сърдечния мускул. В Арабия са смятали, че украшения с амазонит предпазват притежателя си от слънчев удар и главоболие. Съществува мнението, че гривни от амазонит са способни да подмладяват кожата и подобряват нейния цвят. Прочетете още...

 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook