Гердан от хризокола

24.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-41661
Минерал:
Разни
В стари времена тюркоазите не рядко са били заменяни от не по-малко ярко окрасените минерали с гълъбов цвят – хризоколи. От химична гледна точка, този камък е воден силикат на меда, която му придава син цвят. Неговото название е образувано от гръцките думи chrysos – „злато” и kolla – „лепило”. По тази причина думата „хризокола”, може да бъде преведено като „златно лепило” (утвърждават, че този минерал се е използвал в древността за запояване на златото). Терминът „хризокола” има доста древен произход. Именно така е наричал този минерал още през ІV в. преди н.е. Феофраст. Своето друго старинно название – елатски камък – хризокола е получил заради рудниците на легендарния цар Соломон, разположени близко да залива Елат в Червено море и едноимения град, където в древността са го добивали в добри количества. При това обаче, трябва да се уговорим, че елатския камък не е точно хризокола в чист вид, а само жилки от този минерал в светлите пясъчници. В наше време, месторождения на хризоколи има в Урал, Казахстан, САЩ, Заир, Чили.          

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Медитиране с помощта на хризоколи, помага за развитие на освата чакра „Звезда на душата”, която е способна да установи контакт между личностните и космическите сили. Специалисти по езотерическите свойства на камъните отбелязват, че ако просто се подържи хризокола в ръката, то чувството на напрежение се разсейва, изчезва чувството на страх и илюзиите. Не случайно хризокола се нарича камък, побеждаващ страховете, които са толкова много в окръжаващата ни действителност. Хризокола се асоциира с интуицията и мъдростта. В европейската традиция, хризокола се счита за чисто женски камък, помагащ на представителките на нежния пол да бъдат по-женствени, нежни, радушни и състрадателни. Украшения с хризоколи се препоръчват на жени, родени под знаците Телец и Стрелец.          

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Американските литотерапевти смятат, че този камък обладава възприимчивата енергия Ин. Хризокола действа на всички чакри, оказвайки върху физическото и душевно състояние хармониращо въздействие. Хризоколата помага при заболявания на щитовидната жлеза и гърлото. Тя стабилизира менструацията и е полезна за лечение на много женски болести

 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook