Гердан от топаз

17.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-048
Минерал:
Топаз
От химическа гледна точка, топазите са флуоросъдържащи силикати на алуминия. Своето название камъка е получил от старинното название на остров Топазос в Червено море (сегашен Сент Джоунс). Съгласно друга версия, съвременната дума „топаз”, произхожда от санскрит tapas – „огън”, „пламък”, „топлина”. Такава версия е възможна, въпреки че трябва да се помни, че в древността в Индия, не рядко са наричали топази всички скъпоценни камъни с жълт цвят. Топазите често са украсени в розови, жълти, вишнево-жълти и златисти тонове. Но се срещат и гълъбовати камъни. Съществуват безцветни топази и жълти камъни с характерен рисунък - тях ги наричат топазови „котешки очи”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Топазите са известни на хората отдавна. Уместно е да се напомни, че според Библията, топаз е бил един от камъните, закрепени в нагръдното украшение на първосвещеника Аарон.За най-скъпи и качествени се приемат розово-жълтите бразилски камъни от провинция Минас Жерайжи в окръг Минас Новас. Не случайно те са наричани още империали.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В средните векове са считали топаза за най-добро средство срещу отравяния. Смятало се е, че ако в храната или питието има отрова, то топаза ще промени своя цвят. Не е странно, че с тези камъни често са украсявали скъпите големи чаши.Смята се, че човек, носещ топаз е винаги оптимистично настроен, той е способен да се наслаждава на живота и да се радва на чувството за безметежен покой.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

В древна Индия топаза се е считал за един от 12 най-важни самоцвети, обладаващи лечебни свойства. Този камък многократно се споменава в „Аюрведа”. Съвременните литотерапевти смятат, че топазите обладават проективната енергия Ян. Те предпазват човек от простуда, ускоряват регенерацията на тъканите, лекуват храносмилателните органи, черния дроб, жлъчката, далака.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с топаз се препоръчват на хора, родени под знака Скорпион.Планета на топаза е Слънцето. Прочетете още...  
Размер
Дължина 60см
Тегло
Тегло 100гр

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook