Гривна от флуорит

14.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
S-10407
Минерал:
Флуорит
Флуоритът е флуорит на калция, изключително разнообразен по окраска разтопявания на шпата. Неговото название възхожда към латинските думи fluor  - „течение”, fluore – „теч”, тъй като добавките на флуорит към разтопената руда прави шлаките течни. В резултат на това е лесно да бъдат отделени. По-краткото „народно” название на разтопения шпат е плавик. Саксонските планинци в древността са наричали този минерал ерцблюме – „руден цвят”, защото неговото наличие често е показвало за съседство с ценни планински породи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВАПознавачите на камъните вярват, че флуорита е магичен камък, способен да снеме стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорита се смята за един от от силните магически минерали. Счита се, че флуорита помага да се вкарат в ред мислите и да се сдобием със състояние на душевен покой. Той способства отварянето на „третото око”. Украшения с флуорит увеличават аналитическите способности на своите притежатели. Любопитно е, че маговете, както в древността, така и в наши дни, често използват за предсказания сфери, направени точно от флуорит.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че флуорита обладава проективната енергия Ян. Те използват този камък за лечение на заболявания на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Казват, че флуорита може да помогне в борбата със склерозата и епилепсията. Кристали на флуорит са способни да оказват влияние на чакрите Аджна и Сахасрара. Прочетете още...

 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook