Гердан от родохрозит

33.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
Е-504018
Минерал:
Родохрозит

От химична гледна точка, родохрозита е карбонат на мангана. Не случайно иначе го наричат манганов шпат. Названието на камъка намеква за неговия розов оттенък (гръцки rhodon – розов). На Изток родохрозита е бил наричан „камък на изгрева”. Срещат се малинови, кафяви и даже почти безцветни родохрозити. Зеленикавите родохрозити малко напомнят на малахит. Родохрозитът се смята за красив и не скъп поделъчен камък. Неговата твърдост е малко по-малка от тази на приличащия на него родонит. От родохрозит често правят различни украшения. Месторождения на родохрозит съществуват в Аржентина, Унгария, Германия, САЩ. В Аржентина, в древните сребърни рудници на инките се срещат уникални сталактити от родохрозит. Не случайно в Южна Америка родохрозита е известен под името „роза на инките”. В Русия находища на родохрозит има в Задбайкалието и в Урал. Добиваният в Монголия родохрозит се отличава с най-чиста розова окраска.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Монголия украшения с родохрозит носят хората за това, че да предизвикат любов, да снемат бурните емоции и да напълнят душата с енергия. Благодарение на тези вярвания, именно родохрозита е бил използван при облицовката в интериора на двореца за бракосъчетания в Улан Батор.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че родохрозита обладава проективната енергия Ян.В литотерапията кълба от родохрозит се използват за масажи.Битува мнение, че украшения с родохрозит пречистват кръвта от шлаки и способстват подобрението на зрението. Прочетете още...

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook