Гердан от родонит

Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
Oct32-041
Естествен Камък:
Родонит
18.00лв.

Вие спестявате 18.00лв.


Информация

В Русия за втори след малахита поделъчен камък на Урал, заслужено се счита родонита. Неговото наименование се отнася към гръцката дума rhodon – „роза”, „розов”, което показва аления, малинов или розов цвят на този камък. Не случайно на Изток заради неговата характерна окраска е бил наричан „камък на изгрева”. За родонита са характерни тънки черни разклоняващи се жилки, състоящи се от окиси на мангана. На розов фон те образуват тайнствени рисунки и шарки, приличащи понякога на истински пейзажи. В Древна Русия родонита е наричан също „рубинов”, „розов шпат” или „орлец”. Родонит с жълти или кафяви включения се наричат фоулерит.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Родонит – великолепен суровинен камък. В средата на ХІХ в. от родонит са правели разкошни вази, чаши, столешници и писмени прибори. В Петропавловския Събор в Санкт Петербург, една от каменните надгробни плочи, под които са царските останки е изрязана от монолитни части родонит. Неговото тегло е 7 тона.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Смята се, че родонита събужда скрити таланти и способности, способства развитието на различни умения и ловкости. В Индия и Тайланд са ценили родонита заради магичното му свойство да събужда у хората любов към живота. Родонита е способен да напълни със сила на духа физическото тяло на човека. Този камък се е считал за посланик на висшите сили. Сфери, направени от родонит са се използвали за медитации.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

В древността, на Изток късчета родонит са се прилагали около очите за укрепване на зрението. Йогите са считали, че меките вибрации на розовия цвят, прониквайки в аурата, стимулират сърдечната чакра и слънчевия сплит, зареждат както тънкото (ефирно), така и физическото тяло. Източните целители приготвят от „камъка на изгрева” особен елексир за лечение на онкологични заболявания. Помага и при заболявания на черния дроб.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения от родонит се препоръчва да носят хората, родени под знаците Везни и Близнаци. Лошо реагират на родонит хора, родени под знаците Овен и Стрелец.


 


Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута