Гердан от планински кристал

28.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
Е-2033
Минерал:
Планински Кристал
От химична гледна точка планинския кристал е кварц – обикновен двуокис на кремния. Кристалите на този минерал са прозрачни и напомнят на причудливи висулки. Не случайно термина „кристал” е произлязал от гръцката дума krystallos – „лед”. Любопитно е, че думата „кристал” е започнало да се използва към формата на минералите едва в първата половина на ХVІІІ в. – от 1747 г. В Япония планинският кристал се е считал за замръзнал дъх на Дракона. Не толкова отдавна в Европа планинския кристал е бил наричан „арабски” или „бохемски елмаз”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Планинският кристал е бил известен още на древните хора. Те са правели от него наконечници за стрели. Преди десетки хиляди години ацтеките и маите са изрязвали ритуални черепи от цели кристали на минерала. Такива уникални изделия сега могат да се видят в музеите в Европа и Америка. Женски череп от кристал, с тегло 5 кг. е експониран в Британския музей. Благодарение на своята прозрачност, планинския кристал отдавна е бил използван за производство на лещи. Например, в Монголия и Китай често са обгаряли рани с кристални кълба, през които са преминавали слънчевите лъчи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Кристална сфера – чест атрибут на маговете и ясновидците. Не случайно, планинския кристал е наричан „камък на ясновидците”. Такива сфери във всички времена са били използвани за предсказване на бъдещето и викане на духове. Смята се, че планинския кристал концентрира вниманието, подобрява речта и обостря мисловните процеси.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Още в Древен Тибет, Монголия и Китай лекарите са можели да обгарят рани с помощта на слънчевите лъчи, пропускани чрез сфери от планински кристал. Съвременните литотерапевти смятат, че природния кристал стабилизира духовните и физическите сили на човека. Кристалите на този минерал способстват добрата работа на гръбначния и главния мозък, помагат при исхемична болест, варикозни разширения на вените и респираторни заболявания.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook