Гердан от димчат кварц и оникс

52.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-04654
Минерал:
Кварц

Димчатият кварц скоро е било прието да се нарича раухтопаз (немски rauch – дим). До ден днешен, този последен термин остава популярен сред ювелирите. Иначе, димчатия кварц са наричали димчат планински кристал или димчат топаз. Заедно с планинския кристал, цитрините и аметистите, раухтопаза е по-ценна разновидност на кварца. Особено красиви са неговите златисто-кафяви кристали с включения рутил, които създават ефект на разпръсващи се на всички страни звездни лъчи. В природата понякога се срещат гигантски кристали на димчатия кварц с тегло до няколко тона. Цветът на димчатия кварц варира от леко „димен” до тъмно-кафяв „воал”. Любопитно е, че след нагряване до 350 градуса по Целзий, тъмния оттенък на димчатия кварц се губи и неговите кристали стават прозрачни.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Древните индуси са вярвали, че димчатия кварц извежда от организма негативната енергия и шлаките. Индийските легенди разказват за чаша от монолитен кристал на димчатия кварц, която е лекувала хората от всякакви болести. Димчатият кварц помага да се избавим от стреса и болката. Литотерапевтите съветват за целта да стиснем във всяка ръка по един кристал и да почакаме докато те се затоплят. Има данни, че димчатия кварц помага при възпаления на простатата и даже при миома на матката, но към тези данни трябва да се отнасяме внимателно.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Мистиците считат, че димчатия кварц помага да се извикат мисли от тъмнината на подсъзнанието в областта на съзнанието и свръхсъзнанието. Не напразно будистите наричат този камък „камък на Буда”. Димчатия кварц е един от най-„енергетичните” тъмни камъни на света. Счита се, че украшения от димчат кварц неутрализират злобата и снемат раздразнителността. Заедно с това се смята, че на мечтателите димчатия кварц помага да избягат от реалния живот, стимулирайки тяхната фантазия. Димчатият кварц е способен да защити своя притежател от уроки и магия.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

КРЪСТОВА, снабдяваща с енергия правото черво и опорно двигателния апарат; способства волята за живот, физическата енергия, потенцията; предизвиква усещане на увереност и устойчивост. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Подходящ е за хората родени под знака Козирог.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Енотов кварц – димчат кварц със светли и тъмни ивици Кернгорм – синоним на димчатия кварц Морион – много тъмен и често непрозрачен димчат кварц Раухтопаз – старо име на димчатия кварц 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook