Гердан от гранат

24.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-145

Тъмно-червените кристали на граната по своята порода напомнят на зърната на плода „финикийска ябълка” – нар. От тук е и наименованието на камъка (лат. granum - зърно). Плиний Старши е нарекъл гранатите с ярко-червен цвят карбункули (лат. carbon – въглен), тъй като тези камъни са му приличали на блещукащи въгленчета. Този термин е бил известен и в Русия. Не случайно, текст в старинна книга гласи: „Каркунфулусът е камък, господин на всички камъни, приличащ на въглен, който нощем свети...”.


ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Изделия с гранати са станали модерни в Европа във времената на романтизма. Ювелири от тези времена, често са правели медальони във форма на съединени сърца, украсени с дребни гранати. С тези камъни са украсявали пръстени и брошки, кръстчета и медальони във вид на четирилистни детелини. Един от най-красивите гердани, украсен с големи тъмно-червени гранати се съхранява в Прага, в музея на знаменития чешки композитор Б. Сметана. Това забележително украшение той е подарил на своята жена.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Гранат – камък на любовта, който е способен да възбужда любовни страсти и да весели душата. Не случайно персийският поет Хафиз е писал, че: „както слънчевият лъч възпламенява граната в твоя пръстен, така моето сърце разпалва любов към теб”. Възможно е, че именно поради тази причина, са считали гранатите за подходящи камъни за млади девойки и неомъжени жени. Той също така е и камък на гнева и страстта.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Гранатите влияят положително върху храносмилането, дишането, кръвообръщението и имунната система. Вярва се, че гердани с гранати помагат при висока температура, възпаление на гърлото и дълго главоболие.Гранатите с жълт или кафяв цвят са полезни при заболявания на кожата, храносмилането, при запек и алергии. Прочетете още...

Размер
Дължина 43см
Тегло
Тегло 40гр

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook