Гердан от гранат

Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
E-131
Естествен Камък:
Гранат
41.00лв.

Информация

Тъмно-червените кристали на граната по своята порода напомнят на зърната на плода „финикийска ябълка” – нар. От тук е и наименованието на камъка (лат. granum - зърно). Плиний Старши е нарекъл гранатите с ярко-червен цвят карбункули (лат. carbon – въглен), тъй като тези камъни са му приличали на блещукащи въгленчета. Този термин е бил известен и в Русия. Не случайно, текст в старинна книга гласи: „Каркунфулусът е камък, господин на всички камъни, приличащ на въглен, който нощем свети...”.


ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Изделия с гранати са станали модерни в Европа във времената на романтизма. Ювелири от тези времена, често са правели медальони във форма на съединени сърца, украсени с дребни гранати. С тези камъни са украсявали пръстени и брошки, кръстчета и медальони във вид на четирилистни детелини. Един от най-красивите гердани, украсен с големи тъмно-червени гранати се съхранява в Прага, в музея на знаменития чешки композитор Б. Сметана. Това забележително украшение той е подарил на своята жена.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Гранат – камък на любовта, който е способен да възбужда любовни страсти и да весели душата. Не случайно персийският поет Хафиз е писал, че: „както слънчевият лъч възпламенява граната в твоя пръстен, така моето сърце разпалва любов към теб”. Възможно е, че именно поради тази причина, са считали гранатите за подходящи камъни за млади девойки и неомъжени жени. Той също така е и камък на гнева и страстта.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Гранатите влияят положително върху храносмилането, дишането, кръвообръщението и имунната система. Вярва се, че гердани с гранати помагат при висока температура, възпаление на гърлото и дълго главоболие.Гранатите с жълт или кафяв цвят са полезни при заболявания на кожата, храносмилането, при запек и алергии. Прочетете още... гердан от гранат, гранат, естествен камък, бижутерия гранат, бижута гранат, бижута гердан, колие от гранат, гердан

 

Етикети:

Размер
Дължина 54см
Тегло
Тегло 140гр

Последно разгледани

Подбрани бижута