Гердан от амазонит

  • Гердан от амазонит
Наличност:
В наличност
Продуктов Код:
E-3069
Естествен Камък:
Амазонит
24.00лв.

Този продукт има минимално количество на поръчка 10

Информация

Нефрит – полу-прозрачен минерал с бял или зелен цвят. Особена здравина на нефрита придават тънките кристални влакънца, заплетени подобно на „козината” на кече. Външно нефрита е подобен на жадеит. От минералогична гледна точка и двата минерала са съединения на кремнезема, само дето в качеството си на примеси при нефрита присъстват съединения на магния, желязото, никела, хрома и ванадия, а при жадеита – съединения на натрия.
 

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Още първобитните хора са правели от твърдия нефрит ножове и наконечници за стрели. Не случайно, едно от старинните названия на нефрита е „камък на топора” или „топорен камък”. Нефрита се е ценил в Древен Китай повече от златото и слоновата кост; от него са правели жетонни монети и „паспорти” за посланиците на императора.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Европа нефрита е олицетворявал честност, добросъвестност, порядъчност, храброст, вярност и мъдрост.Той е бил символ на съвършенство и чистота. В средните векове нефрита е бил любим камък на алхимиците.Съветва се да се носи от хора, които се стараят да изменят своя живот, да започнат нов неин период.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите утвърждават, че нефрита обладава проективната енергия Ян. Отдавна в Китай, счукан нефрит се е добавял в „елексира на безсмъртието” – напитка за съхранение на младостта и здравето. Благодарение на голямото си топлосъхранение, късче нефрит, положен върху корема, действа като грейка, намаляваща болката.

АСТРОЛОГИЯ

На хора от зодиите Телец и Стрелец, не се препоръчва да носят изделия от нефрит. Прочетете още...

Етикети:

Последно разгледани

Подбрани бижута