Висулка от планински кристал

11.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
C-1033с
Минерал:
Планински Кристал
От химична гледна точка планинския кристал е кварц – обикновен двуокис на кремния. Кристалите на този минерал са прозрачни и напомнят на причудливи висулки. Не случайно термина „кристал” е произлязал от гръцката дума krystallos – „лед”. Любопитно е, че думата „кристал” е започнало да се използва към формата на минералите едва в първата половина на ХVІІІ в. – от 1747 г. В Япония планинският кристал се е считал за замръзнал дъх на Дракона. Не толкова отдавна в Европа планинския кристал е бил наричан „арабски” или „бохемски елмаз”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Планинският кристал е бил известен още на древните хора. Те са правели от него наконечници за стрели. Преди десетки хиляди години ацтеките и маите са изрязвали ритуални черепи от цели кристали на минерала. Такива уникални изделия сега могат да се видят в музеите в Европа и Америка. Женски череп от кристал, с тегло 5 кг. е експониран в Британския музей. Благодарение на своята прозрачност, планинския кристал отдавна е бил използван за производство на лещи. Например, в Монголия и Китай често са обгаряли рани с кристални кълба, през които са преминавали слънчевите лъчи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Кристална сфера – чест атрибут на маговете и ясновидците. Не случайно, планинския кристал е наричан „камък на ясновидците”. Такива сфери във всички времена са били използвани за предсказване на бъдещето и викане на духове. Смята се, че планинския кристал концентрира вниманието, подобрява речта и обостря мисловните процеси.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Още в Древен Тибет, Монголия и Китай лекарите са можели да обгарят рани с помощта на слънчевите лъчи, пропускани чрез сфери от планински кристал. Съвременните литотерапевти смятат, че природния кристал стабилизира духовните и физическите сили на човека. Кристалите на този минерал способстват добрата работа на гръбначния и главния мозък, помагат при исхемична болест, варикозни разширения на вените и респираторни заболявания. Прочетете още...

 

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook