Азурит - Бижутерия онлайн [ Естествени камъни ]

Азурит - Бижутерия онлайн [ Естествени камъни ]

Добавен от

Названието на камъка е съзвучно с думата „лазурит” и е възможно също да се отнася към персидското лазард – „син”. В средните векове, този минерал е наричан „планинска” или „медна” синева. По-късно в Европа азурит са наричали шесилита, според местонахождението му в местността Шеси, близо до Лион във Франция. Съвременното наименование „азурит” е закрепено едва през 1824 г. от френския минералолог Ф. Бедан. Плътните срастнали се кристали на азурита се срещат в меднорудните райони на САЩ, в Русия в Алтай и Урал, в Казахстан, Германия, Африка (Заир) и Австралия. Рядко се намират отделни по-големи кристали на този минерал. От химическа гледна точка азурита е карбонат на медта. Синята му окраска е обусловена именно от  медните съединения. Не случайно наричат азурита и меден лазур. Подобни съединения има и в малахита. Именно затова, двата минерала често образуват сраствания – така наречения азурмалахит, от който правят ювелирни украшения. В чист вид, азурита се среща по-рядко от малахита. В европейската живопис от ХV в. до средата на ХVІІ в. на основата на азурита са приготвяли популярната синя боя за фресковата живопис, която се е използвала по-широко от боята на основата на лазурита. Това е свързано с факта, че също като лазурита, азурита придава превъзходен син цвят, но при това не изисква големи загуби на сили и време за обогатяване на пигмента.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Азурит с най-добро качество се добива в знаменитото месторождение Теумеб в Намибия (Африка). По дължина, някои африкански кристали достигат до 25 см, при безупречно качество. Най-качествените руски азурити се добиват от находищата в Южен Урал. От азурит и азурмалахит правят висулки, гривни, копчета, обици. Цената на тези украшения може да бъде десетки долара.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Азурита притежава възприемчивата енергия Ин. В древен Египет азурита се е считал за съкровен камък, служещ за увеличаване силата на съзнанието. Египетските жреци са използвали азурит, за да го повишат до нивото но висшите сили. И в наши дни, много литотерапевти приписват на азурита любопитни свойства. Например, според известният специалист Катрин Рафаел, азурита носи лечебна енергия и е способен да оказва позитивно въздействие върху всички нива на нашето битие – от физическото до най-тънкото. Рафаел препоръчва използването му за отваряне на „третото око”. Изделия от азурит ще ни помогнат да се справим с гневните избухвания, да преодолеем емоционалната възбуда, страха и стреса.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че ако положим азурит на дадено боно място, то той ще снеме „негативната” енергия. Той въздейства върху чакрита Вишудха и Аджна, помага да се лекува хипертония, съкращава времето на зарастване при счупване на костите. Украшения с азурит подпомагат борбата с меланхолията, халюцинациите, истериите, епилепсията и други нарушения на работата на нервната система, усилвайки протичането през нея на потоци енергия. Има показания, че азурита пречиства кръвта и жлъчката, помага при очни заболявания и при инфекциозни кожни заболявания. Азурмалахитът може да се използва в литотерапията тогава, когато се изисква използването на двата камъка – малахит и азурит. Първият работи по-активно в „земния вектор”, облекчавайки страданието и давайки утешение. Вторият, азуритът, със своето зелено-синьо излъчване, отстранява енергетичните блокировки в китайските меридиани, нормализирайки енергийните потоци.

АСТРОЛОГИЯ

Заедно с малахита, азурита притежава най-изразено лечебно действие на болестите, които са присъщи за хората, родени под знака на Везните.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook