Брилянти на геркмайер - Бижутерия онлайн [ Естествени камъни ]

Брилянти на геркмайер - Бижутерия онлайн [ Естествени камъни ]

Добавен от

Така наречените брилянти на Геркмайер не са истински брилянти. Нещо повече, те са просто разновидност на прозрачните кристали с необикновена форма, която напомня гравирания скъпоценен камък. Техните очертания са толкова необикновени и характерни, че понякога сходните кристали с осемнайсет фасети с друга химическа природа се наричат геркмаери. Природните „брилянти” се добиват само в планината Адирондак не далеч от град Геркмайер (щат Ню Йорк), откъдето идва и името на тези кристали. Геолозите считат, че те са възникнали преди около 500 милиона години, гогато се е образувал споменатия планински масив. Блилянтите на Геркмайер, обикновено се срещат във варовитите утаечни пластове на доломита, където тези кристали са попаднали в резултат на ерозионните процеси през ледниковия период. През ХІХ в. фермерите буквално са ги вземали от земята след оран на полето. За разлика от истинските брилянти, в кварцовите кристали на Геркмайер, не рядко са забележими балончета газ, тъмни включения и даже микро капчици на течност. Според една от версиите за „строителен материал” за брилянтите на Геркмайер са послужили кремниеви раковини на едноклетъчните морски организми – радиоларии.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Тъй като брилиантите на Геркмайер добре се справят с енергетичните и мускулните блокировки, тези кристали се препоръчва да се използват за борба със стреса, депресията и състоянието на вътрешно напрежение. Литотерапевтите считат също, че брилянтите на Геркмайер са полезни за поддържане на хормоналния баланс в организма на човека.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че брилянтите на Геркмайер увеличават осведомеността на своя притежател. Не случайно вярват, че тези кристали помагат да си спомним минали сънища. Те способстват възникване на чувство на хармония, подтикват човека да се държи по-естествено в нова обстановка. Тези кристали снемат вътрешното напрежение, помагат да се отпуснем и ликвидират в организма „енергетичните задръствания”. Маговете ценят брилянтите на Геркмайер за тяхната способност да увеличават силата на ясновиденията и телепатията. Най-силно тези камъни „работят”, ако те се поставят между гърлената и сърдечната чакра.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ГЪРЛОВА, контролираща органите на дишането и слуховия апарат, а също на кожата; активността на тази чакра способства самоутвърждаването в обществения и професионалния живот, носи чувство на удовлетворение. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепва волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Препоръчва се за хората, родени под знака Стрелец.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Геркмайери – общо название за кристалите, външно напомнящи брилянтите на Геркмайер Мидливилски брилянти – синоним на брилянтите на Геркмайер

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook