Гердан от гранат

58.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-1997
Минерал:
Гранат

Тъмно-червените кристали на граната по своята порода напомнят на зърната на плода „финикийска ябълка” – нар. От тук е и наименованието на камъка (лат. granum - зърно). Плиний Старши е нарекъл гранатите с ярко-червен цвят карбункули (лат. carbon – въглен), тъй като тези камъни са му приличали на блещукащи въгленчета. Този термин е бил известен и в Русия. Не случайно, текст в старинна книга гласи: „Каркунфулусът е камък, господин на всички камъни, приличащ на въглен, който нощем свети...”.


ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Изделия с гранати са станали модерни в Европа във времената на романтизма. Ювелири от тези времена, често са правели медальони във форма на съединени сърца, украсени с дребни гранати. С тези камъни са украсявали пръстени и брошки, кръстчета и медальони във вид на четирилистни детелини. Един от най-красивите гердани, украсен с големи тъмно-червени гранати се съхранява в Прага, в музея на знаменития чешки композитор Б. Сметана. Това забележително украшение той е подарил на своята жена.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Гранат – камък на любовта, който е способен да възбужда любовни страсти и да весели душата. Не случайно персийският поет Хафиз е писал, че: „както слънчевият лъч възпламенява граната в твоя пръстен, така моето сърце разпалва любов към теб”. Възможно е, че именно поради тази причина, са считали гранатите за подходящи камъни за млади девойки и неомъжени жени. Той също така е и камък на гнева и страстта.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Гранатите влияят положително върху храносмилането, дишането, кръвообръщението и имунната система. Вярва се, че гердани с гранати помагат при висока температура, възпаление на гърлото и дълго главоболие.Гранатите с жълт или кафяв цвят са полезни при заболявания на кожата, храносмилането, при запек и алергии. Прочетете още...

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook