Гривна от родохрозит

  • Гривна от родохрозит
Наличност:
В наличност
Модел:
А-2041
Производител:
Родохрозит
15.00лв.

Информация

От химична гледна точка, родохрозита е карбонат на мангана. Не случайно иначе го наричат манганов шпат. Названието на камъка намеква за неговия розов оттенък (гръцки rhodon – розов). На Изток родохрозита е бил наричан „камък на изгрева”. Срещат се малинови, кафяви и даже почти безцветни родохрозити. Зеленикавите родохрозити малко напомнят на малахит. Родохрозитът се смята за красив и не скъп поделъчен камък. Неговата твърдост е малко по-малка от тази на приличащия на него родонит. От родохрозит често правят различни украшения. Месторождения на родохрозит съществуват в Аржентина, Унгария, Германия, САЩ. В Аржентина, в древните сребърни рудници на инките се срещат уникални сталактити от родохрозит. Не случайно в Южна Америка родохрозита е известен под името „роза на инките”. В Русия находища на родохрозит има в Задбайкалието и в Урал. Добиваният в Монголия родохрозит се отличава с най-чиста розова окраска.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Монголия украшения с родохрозит носят хората за това, че да предизвикат любов, да снемат бурните емоции и да напълнят душата с енергия. Благодарение на тези вярвания, именно родохрозита е бил използван при облицовката в интериора на двореца за бракосъчетания в Улан Батор.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че родохрозита обладава проективната енергия Ян.В литотерапията кълба от родохрозит се използват за масажи.Битува мнение, че украшения с родохрозит пречистват кръвта от шлаки и способстват подобрението на зрението. Прочетете още...

 

Етикети:

Последно разгледани продукти

Случайни продукти