Фенакит

Фенакитът е рядък минерал, силикат на берилия. Всичко са известни повече от 30 берилиеви минерали, но само шест от тях се считат за относително разпространени. Това са: берил, хризоберил, бертрандит, хелвин, даналит и фенакит. Названието фенактит е производно от древно гръцката дума phaino – „показвам”, „лъжа”, „проявявам”, което показва на приликата на фенактита и кварца. път, фенактита е бил намерен в Русия, Урал през ХІХ в. от директора на Екатеринбургската фабрика Яков Коковин. Подробно описание на новия минерал е било направено през 1833 г. от шведския геолог Н. Норденшелд. По-късно, месторождения на фенактит са били открити на територията на Норвегия, Бразилия и Африка (Намибия, Зимбабве). В природата фенакит се среща във вид на кристали с ромбоедрична или призматична форма, често попадащи в друзи, четки и иглообразни агрегати на фенакита. Кристалите на фенакита обикновено са безцветни, в този случай те изглеждат бели. Различните примеси, в това число и магния, придават на фенакита винно-жълт, розов и рядко кафяв цвят. Прозрачните кристали се използват в ювелирното дело. Въпреки същественната си твърдост, те са достатъчно чупливи и да се гравират не е лесно. Затова, фенакита обикновено се използва във вид на вставки за изготвяне на медальони и брошки.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

За сега, за целеустремено въздействие на фенакита върху отделните системи и органи нищо конкретно не е известно. Въпреки това се счита, че кристалите на този минерал усилват действието на другите лечебни камъни и благотворно влияят на енергията, циркулираща между чакрите.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Познавачите на мистичните свойства на камъните считат, че прозрачните кристали на фенакита помагат да се създават информационни контакти с „тънкия” свят, способстват за отварянето на „третото око” и са полезни по време на медитация и при провеждане на спиритически сеанси.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ТЕМЕННА, захранваща главния мозък; способства развитието на духовността, религиозността и връзката с висшите сили.Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook