Смитсонит

Смитсонитът е безводен карбонат на цинка. Названието на минерала ни напомня за историята на създаването на Смитсъновия институт, който се намира във Вашингтон. Тя води началото си от 1829 г., когато в Генуа умира английския химик и автор на много книги по минералология Джейм Смитсън. Той е бил почетен член на Лондонското Кралско общество на естествоизпитателите и никога не е посещавал Съединените щати. Въпреки това, в своето завещание Смитсън е помолил да се предаде цялото му, немалко състояние именно на тази страна за организирането на научен институт, целта на който е била разпространението на знания. Единственото условие – неговият единствен племеник Хенри Джеймс Хангерфорд не трябва да остави наследник. На провидението е било угодно точно така да се случи и през 1836 г., Конгреса на САЩ е приел официално наследството на британския учен. След още 10 години е бил подписан акт за създаване на Смитсъновия институт. В днешно време, това учреждение включва в себе си осем музея и художествени галерии, а също така и няколко изследователски института. Минералът смитсонит е наречен в чест на Д. Смитсън. Неговите кристали се срещат на територията на Гърция, Италия (о. Сардиния), Испания, Мексико, Намибия и САЩ (щата Аризона, Колорадо, Ню Мексико, Юта).

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Познавачите на лечебните свойства на минералите считат, че ровеещите кристали на смитсонита благотворно действат на сърцето и гърлото. Те подобряват работата на лимфната система и с това оказват и стимулиращо влияние на имунитета. Говорят, че смитсонита способства за по-бързото зарастване на раните.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Смитсонитът помага да се впускаме в нови знания, да претендираме за лидерство и да бъдем по-проницателни. Този камък позволява на своя притежател да усети любовта на обкръжаващия свят и да се започне духовен ръст. На страхливите хора смитсонита дава увереност, помага да се избавим от страха за запознаване с неизвестни хора.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

ЧЕЛНА, оказваща влияние върху органите на главата; тази чакра също е свързана с меридианите на пикочния мехур и червата, тя помага да се реализират идеи, стимулира активността във физическия свят. ГЪРЛОВАТА, контролираща дихателните органи и слуховия апарат, а също и на кожата; активността на тази чакра способства самоутвърждаването в обществения и професионален живот, носи чувство на удовлетворение. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено. ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ Цинков шпат – синоним на смитсонита

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook