Серафинит

Серафинитът е относително нов камък, който едва неотдавна е получил признанието на любителите на скъпоценни минерали. По външен вид той малко напомня на чароита. От геологическа гледна точка, серафинита се отнася към силикатите със сложен състав. Тези минерали от групата на хлоритите присъстват в много типове метаморфни и утаечни породи. Тяхното название произхожда от древно гръцката дума chloros – „зелен” и указва на характерния цвят на хлоритите.  Друго име на серафинита е клинохором. Този минерал със сложен състав включва съединения на мангана, желязото и алуминия. Въпреки, че хлоритите се смятат за доста разпространени минерали, серафинит се добива само на територията на Русия, в района на езерото Байкал. Непрозрачният серафинит има красива зелено-гълъбова окраска. Особена прелест придават на камъка влакнестите включения, създаващи на повърхността на минерала своеобразна сребриста мрежичка, преливаща с различни оттенъци, в зависимот от ъгъла на падане на светлината. Серафинит е достатъчно мек минерал. Поради тази причина го полират, придавайки му форма на кабошони, които после инкрустират във висулки и медальони.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Въпреки относително скорошното появяване на серафинита на световната арена, този минерал вече е успял да си спечели славата на мощен целител. Смята се, че серафинита оказва особено силно въздействие на сърдечната чакра, въпреки че със своя цвят и тънки вибрации е способен да влияе и на други чакри от тялото на човека. Серафинитът оказва стабилизиращо въздействие върху емоционалната сфера. Едновременно с това се утвърждава, че този минерал стимулира регенерационните процеси в организма на човек на клетъчно ниво, привличайки към себе си целителната енергия на космическите сили. Литотерапевтите съветват пациентите, разгреждайки преливащите цветове на повърхността на минерала, мислено да си представят разпръскването на негативните енергийни натрупвания, распадането на всякакви нежелани образования в тялото си. Препоръчва се, сребристите преливания на серафинита да се асоциират с небесната изцеляваща светлина, способна да донесе на човека здраве и сила.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook