Родолит

В превод от гръцки – „розов камък”. Този минерал е гъсто-розова разновидност на пиропа. Pyros на древно гръцки – „огън”. Не случайно, пиропите се отнасят към голямата група на гранатите (по-рано са ги наричали капски рубини). Гравираните родолити и пиропи, любителя може лесно да сбърка с благородния шпинел, например. Външно тези камъни си приличат. Понякога се срещат пиропи, имащи при дневна светлина зелен, люляков или гълъбов цвят, а при изкуствено осветление – лилав, малинов, виолетов. Големи родолити се намират изключително рядко и се ценят много високо. Обикновено цвета на ювелирните камъни се определя на око, въз основа на тяхното сравняване с еталонни спектрални оттенъци. При това, родолитите се оказват с такива окраски, приличащи на разновидности на граната, като пироп или алмандин. Съгласно някои поверия, гравираните родолити придават на притежателя си жизнена енергия и възбуждат в него страстност. Родолити се препоръчва да се носят от хора властни, намиращи се постоянно в активно състояние.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че родолитите могат да оказват благотворно влияние върху кръвообращението. Както и гранатите, те също положително влияят върху храносмилателната, имунната и дихателната системи на човека.

АСТРОЛОГИЯ

Както и гранатите, родонитите са камъни на ануари и на планетата Марс.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook