Раухтопаз

Раухтопаз са наричали в древността димчатия кварц (немски rauch – дим). До днес този термин си остава популярен в средите на ювелирите. Иначе, димчатия кварц е бил наричан димчат планински кристал или димчат топаз. Заедно с планинския кристал, цитрина и аметиста, раухтопаза е най-ценната разновидност на кварца. Особено красиви са неговите златисто-кафяви кристали с включения на рутил, които създават ефект на разпръснати във всички страни звездни лъчи. В природата, понякога се срещат гигантски кристали на димчатия кварц с тегло до няколко тона.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Мистиците считат, че раухтопаз помага да се извикат мисли от тъмнината на подсъзнанието в областа на озарението и свръхсъзнанието. Не напразно будистите наричат този минерал „камък на Буда”. Раутопаз е един от най-енергетичните тъмни камъни в света.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Древните индуси са вярвали, че раухтопаза извежда от организма негативната енергия и шлаките. Индийските легенди разказват за гъсталак от монолитни кристали на димчатия кварц, която лекувала хора от различни болести. Счита се, че украшения от димчат кварц неутрализират злобата и снемат раздразнителността. Раухтопаза ще помогне да се избавите от стреса и от болката. Литотерапевтите съветват за това да се стисне във всяка ръка по един кристал и да се почака докато те не се стоплят.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook