Калцит

Калцит – не скъп природен камък, един от най-разпространените минерали на нашата планета, чието име произлила от гръцката дума kals – „вар”. Калцитът е карбонат на калция – основа на варовика, тебешира и мрамора. Понякога изгражда цели планински системи. Калцитът образува кристали, чиято форма бива доста разнообразна. Някои от тях приличат на игли или паралелепипеди. Пластинообразният калцит е наричан книжен шпат – папиршпат. Прозрачната разновидност на калцита – така наречения оптически калцит – се нарича исландски шпат, който „раздвоява” изображенията вследствие на високото двойно пречупване на лъчите.           Най-големите в света месторождения на исландски шпат са разположени в Русия, Нижен Тунгуск. Някои наричат исландския шпат „небесен камък”.           Цветът на калцита варира от медно-жълт до лилав и гълъбов. Дребнозърнестият киновар прави калцита кърваво-червен. Зелена, гълъбова и синя окраска на калцита се предава от примеси на медни карбонати. Съществува черен калцит – антраконит, оцветен от включения на битума. Срещат се прозрачни кристали на калцита, които се изполват в ювелирното дело. Обикновено от калцит се ваят различни фигурки.          

МАГИЧНИ СВОЙСТВА Кристалите на калцита с пирамидална форма (така наречените скаленоедри) се използват за медитация.За хармонизация на целия организъм се препоръчва да се използва скаленоедър в двойка с кристал от планински кристал. Прозрачната разновидност на калцита – исландския шпат – се използва за отваряне на 8-та чакра (така наречената „Звезди на душата”).          

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

          В древната китайска медицина са използвали прах от калцит като превързочно и температуропонижаващо средство. Съвременните литотерапевти утвърждават, че калцита обладава възприимчивата енергия Ин. Жълтият калцит благотворно влияе на бъбреците. Именно него и трябва да използваме за стимулация на чакрата Манипура. Безцветният калцит е по-подходящ за чакрата Сахасрара.

Бижутерия Онлайн

Бижута, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красота на полусъпоценни камъни подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна: Mодните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите натурални бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е минерал! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
shoppika7777@gmail.com

Facebook