Гривна от нефрит

18.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
A-4081
Минерал:
Нефрит
Нефрит – полу-прозрачен минерал с бял или зелен цвят. Особена здравина на нефрита придават тънките кристални влакънца, заплетени подобно на „козината” на кече. Външно нефрита е подобен на жадеит. От минералогична гледна точка и двата минерала са съединения на кремнезема, само дето в качеството си на примеси при нефрита присъстват съединения на магния, желязото, никела, хрома и ванадия, а при жадеита – съединения на натрия.
 

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Още първобитните хора са правели от твърдия нефрит ножове и наконечници за стрели. Не случайно, едно от старинните названия на нефрита е „камък на топора” или „топорен камък”. Нефрита се е ценил в Древен Китай повече от златото и слоновата кост; от него са правели жетонни монети и „паспорти” за посланиците на императора.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Европа нефрита е олицетворявал честност, добросъвестност, порядъчност, храброст, вярност и мъдрост.Той е бил символ на съвършенство и чистота. В средните векове нефрита е бил любим камък на алхимиците.Съветва се да се носи от хора, които се стараят да изменят своя живот, да започнат нов неин период.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите утвърждават, че нефрита обладава проективната енергия Ян. Отдавна в Китай, счукан нефрит се е добавял в „елексира на безсмъртието” – напитка за съхранение на младостта и здравето. Благодарение на голямото си топлосъхранение, късче нефрит, положен върху корема, действа като грейка, намаляваща болката.

АСТРОЛОГИЯ

На хора от зодиите Телец и Стрелец, не се препоръчва да носят изделия от нефрит. Прочетете още...
 

Бижута от [ Eстествени камъни ]

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
VIBER
0879 227 337

Facebook