Флуорит

Флуоритът е флуорит на калция, изключително разнообразен по окраска разтопявания на шпата. Неговото названифлуорит зодии, флуорит свойства, флуорит лечебни свойства, флуорит значение, бижута флуорит, флуорит находища, флуорит камък, флуорит астрологияе възхожда към латинските думи fluor  - „течение”, fluore – „теч”, тъй като добавките на флуорит към разтопената руда прави шлаките течни. В резултат на това е лесно да бъдат отделени. По-краткото „народно” название на разтопения шпат е плавик. Саксонските планинци в древността са наричали този минерал ерцблюме – „руден цвят”, защото неговото наличие често е показвало за съседство с ценни планински породи. Този „цвят” може да бъде с най-различна окраска: розов, златисто-жълт, изумрудено-зелен, тюркоазен и виолетов. Зелените флуорити често са били наричани „трансваалски”, „южноафрикански” или „фалшиви” изумруди. Съществуват разновидности на флуорита с многоцветни ивици. От прозрачните флуорити правят лещи и призми за оптични уреди – обективи и телескопи. Най-големи прозрачни кристали с маса десетки и даже стотици килограми добиват на територията на Казахстан. Смес на флуорит със сярна киселина се нарича луорна киселина и се използва за рисуване върху стъклофлуорит зодии, флуорит свойства, флуорит лечебни свойства, флуорит значение, бижута флуорит, флуорит находища, флуорит камък, флуорит астрология. Големи месторождения на флуорити са открити в Монголия. В Русия този минерал се добива в Читинска област и в Приморие.          

МАГИЧНИ СВОЙСТВА Познавачите на камъните вярват, че флуорита е магичен камък, способен да снеме стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорита се смята за един от от силните магически минерали. Счита се, че флуорита помага да се вкарат в ред мислите и да се сдобием със състояние на душевен покой. Той способства отварянето на „третото око”. Украшения с флуорит увеличават аналитическите способности на своите притежатели. Любопитно е, че маговете, както в древността, така и в наши дни, често използват за предсказания сфери, направени точно от флуорит. Забелязва се способността на флуорита, по време на медитация сякаш да поглъщат звуците на музиката и след това сякаш да я възвръщат към човека.          

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВАфлуорит зодии, флуорит свойства, флуорит лечебни свойства, флуорит значение, бижута флуорит, флуорит находища, флуорит камък, флуорит астрология Литотерапевтите считат, че флуорита обладава проективната енергия Ян. Те използват този камък за лечение на заболявания на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Казват, че флуорита може да помогне в борбата със склерозата и епилепсията. Кристали на флуорит са способни да оказват влияние на чакрите Аджна и Сахасрара.

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook