Титанит

Титанитът е силикат на титана и калция, важен минерален източник за добиване на титан. Титанитът се използва също и за направата на титанови белила. В природата най-често се срещат дребни клиновидни или ромбовидни кристали на титанита. Големи кристали се срещат много рядко. Обикновено те могат да се срещнат в пегматитите и алпийските жили. Рекорд държи кристал с дължина почти 50 см. Колекционерски кристали на титанита се намират на територията на Пакистан, Китай, Швейцария, Италия и САЩ (щатите Мейн, Масачузец, Ню Йорк). В Русия, титанит е намерен на Колския полуостров, Урал и Якутия. Въпреки, че кристалите на титанита имат елмазен блясък, тяхното използване в ювелирното дело е ограничено. Работата е в това, че тези кристали не са достатъчно твърди и трудно се поддават на гравиране. Цветът на кристалите на титанита варира от зелен и жълт до кафяв и почти черен. Срещат се и безцветни кристали.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

За лечебните свойства на титанита не е известно много. В литературата, посветена на литотерапията, може да се намери утвърждение, че кристалите на титанита помагат при възпаления на устната кухина и венците. Приемайки на доверие такива твърдения, трябва да се помни, че става въпрос за информационно въздействие, а не за прием на титанита като медикаментозно средство.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Кристал на титанит се съветва да имат хора, които се занимават с интензивен умствен труд и по-точно на тези, които с дейността си са свързани с теории или с преработка на големи обеми информация. Титанитът помага на тези, които се готвят за сериозни дебати да се концентрират.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

Точно влияние не е установено. Обладава проективната енергия Ян.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

ДРУГИ НАЗВАНИЯ, РАЗНОВИДНОСТИ

Гриновит – синоним на титанита, намекващ на зеления цвят на кристалите Лигурит – стар синоним на титанита Сфен – синоним на титанита, намекващ на клиновидната форма на кристалите

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook