Броеница от опал

37.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E28-3002
Минерал:
Опал

Названието на минерала се отнася от латинската дума opalus  към санскритската дума upala – „скъпоценен камък”. От физическа гледна точка, опалите са хидрогелни двуокиси на кремния. С други думи, опала е аморфен кварц, съдържащ от 6 до 10% вода. Опалите са украсени доста разнообразно – с всички цветове на дъгата (срещат се тъмно-сиви и даже черни камъни). Съществуват повече от сто разновидности на този минерал в най-различни цветови оттенъци,  които са обусловени от примеси на желязо, манган, никел и други елементи.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Опалите отдавна са се отнасяли към достатъчно скъпите камъни. Историята е донесла до нас сведения за опали на древноримския сенатор Ноний – този камък е бил оценен на 2 милиона сестерции. В наши дни големи опали с ювелирно качество са отново на мода. Благородните опали обикновено не се гравират. Придават им форма на кабошон и се влагат в пръстени и висулки, брошки и обеци.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Може би, поради разнообразието на своята окраска, опала в древността е бил символ на непостоянство. Опалът символизира променливата съдба. Те обострят интуицията и способства вдъхновението. На Изток, особено в Индия, отдавна са обожествявали благородните опали, считайки ги за камъни на любовта, вярата и състраданието. Опалите просветляват разума с играта на светлината на своята повърхност, прогонвайки мрачните мисли и страхове.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

В „Аюрведа” е казано, че опала съдържа три елемента: вода, огън и жар и може да бъде полезен като лекар за хората. Индусите са вярвали, че опалите помагат на растежа на децата. През ХVІІ в. Боецит де Боот – придворен лекар на богемския император Рудолф – е писал, че опала „успокоява нервите, помага при сърдечни заболявания, меланхолия, припадъци, съхранява от бурни страсти, раздразнения, възвръща остротата на зрението и блясъка в очите”. В Индия са вярвали, че опалите способстват общуването между хората и подобряват дружеските взаимоотношения.

АСТРОЛОГИЯ

Благодарение на облачния блясък и високото съдържание на вода, опалите се считат за камъни на Луната и съответстват на знака Риби в зодиакалния кръг. 

Бижута от естествени полускъпоценни камъни

Бижутата, изработени от полускъпоценни естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook