Обици от флуорит

6.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
D-035
Минерал:
Флуорит
Флуоритът е флуорит на калция, изключително разнообразен по окраска разтопявания на шпата. Неговото название възхожда към латинските думи fluor  - „течение”, fluore – „теч”, тъй като добавките на флуорит към разтопената руда прави шлаките течни. В резултат на това е лесно да бъдат отделени. По-краткото „народно” название на разтопения шпат е плавик. Саксонските планинци в древността са наричали този минерал ерцблюме – „руден цвят”, защото неговото наличие често е показвало за съседство с ценни планински породи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВАПознавачите на камъните вярват, че флуорита е магичен камък, способен да снеме стреса, да избави от депресия и гняв. В индийската йога флуорита се смята за един от от силните магически минерали. Счита се, че флуорита помага да се вкарат в ред мислите и да се сдобием със състояние на душевен покой. Той способства отварянето на „третото око”. Украшения с флуорит увеличават аналитическите способности на своите притежатели. Любопитно е, че маговете, както в древността, така и в наши дни, често използват за предсказания сфери, направени точно от флуорит.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Литотерапевтите считат, че флуорита обладава проективната енергия Ян. Те използват този камък за лечение на заболявания на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Казват, че флуорита може да помогне в борбата със склерозата и епилепсията. Кристали на флуорит са способни да оказват влияние на чакрите Аджна и Сахасрара. Прочетете още...


Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |