Гривна от разни камъни

11.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
А-020
Минерал:
Разни

Кварц – един от най-разпространените минерали на нашата планета. От химична гледна точка, той е двуокис на кремнезема. С други думи, обикновените полу прозрачни песъчинки и стъклото за бутилки смело могат да се нарекат кварц. Най-характерни примеси на кварца са съединения на желязото и алуминия. Понякога, кварца образува сраствания с полеви шпатове – така наречените графически пегматити. Въпреки привидната простота на строежа си, кварца приема най-различни облици, образувайки голяма група минерали, разнообразни както по форма, така и по цвят. В ювелирното дело се ценят различните негови кристални разновидности. Не е излишно да напомним, че прозрачните кристали на кварца, обикновено се наричат планински кристал. За него вече писахме по-горе в книгата. Виолетовият аметист също е разновидност на кварца. Жълтите кристали на кварца се наричат цитрин (от лат. citreus – лимонов). Среща се млечен кварц, розов кварц и гълъбов кварц. Различава се и замъглената разновидност на кварца. Има кварц и с почти черен цвят, наречен марион. Зеленият кварц си има собствено име – празем.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

От кварц и особено от неговите цветни разновидности традиционно правят различни медальони, колиета и украшения. Особено често за тези цели се използва розовия кварц и зеления празем. Доста изящни украшения се получават и от влакнестия кварц. Изделията от кварц не са скъпи и понякога могат да бъдат не по-малко красиви от вещите, украсени с по-благородни камъни. Обърнете внимание на кварца, ако природната красота на минерала означава за вас повече, отколкото желанието да покажете на окръжаващите ви своята голяма платежоспособност.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Смята се, че кристалите на кварца обладават възприимчивата енергия Ин. Те са способни да оказват влияние на чакрата Сахасрара и на чакрата Аджна. Вещите в камъните утвърждават, че аметистовия кварц може да прогони тъгата и да надари своя притежател с дара на предвиждането. Съвременните литотерапевти препоръчват да се пуска водата за пиене през минерален филтър – специална смес от кристалчета на кварца. Също така може да се прави настойка. Смята се, че такава вода оказва върху организма на човек целително и стимулиращо въздействие. Не е удивително, че това е така, та нали в природата животворната вода на изворите също не рядко преминава през пластове от кварц. Прочетете още...Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |