Гердан от топаз

17.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-048
Минерал:
Топаз
От химическа гледна точка, топазите са флуоросъдържащи силикати на алуминия. Своето название камъка е получил от старинното название на остров Топазос в Червено море (сегашен Сент Джоунс). Съгласно друга версия, съвременната дума „топаз”, произхожда от санскрит tapas – „огън”, „пламък”, „топлина”. Такава версия е възможна, въпреки че трябва да се помни, че в древността в Индия, не рядко са наричали топази всички скъпоценни камъни с жълт цвят. Топазите често са украсени в розови, жълти, вишнево-жълти и златисти тонове. Но се срещат и гълъбовати камъни. Съществуват безцветни топази и жълти камъни с характерен рисунък - тях ги наричат топазови „котешки очи”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Топазите са известни на хората отдавна. Уместно е да се напомни, че според Библията, топаз е бил един от камъните, закрепени в нагръдното украшение на първосвещеника Аарон.За най-скъпи и качествени се приемат розово-жълтите бразилски камъни от провинция Минас Жерайжи в окръг Минас Новас. Не случайно те са наричани още империали.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В средните векове са считали топаза за най-добро средство срещу отравяния. Смятало се е, че ако в храната или питието има отрова, то топаза ще промени своя цвят. Не е странно, че с тези камъни често са украсявали скъпите големи чаши.Смята се, че човек, носещ топаз е винаги оптимистично настроен, той е способен да се наслаждава на живота и да се радва на чувството за безметежен покой.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

В древна Индия топаза се е считал за един от 12 най-важни самоцвети, обладаващи лечебни свойства. Този камък многократно се споменава в „Аюрведа”. Съвременните литотерапевти смятат, че топазите обладават проективната енергия Ян. Те предпазват човек от простуда, ускоряват регенерацията на тъканите, лекуват храносмилателните органи, черния дроб, жлъчката, далака.

АСТРОЛОГИЯ

Украшения с топаз се препоръчват на хора, родени под знака Скорпион.Планета на топаза е Слънцето. Прочетете още...  
Размер
Дължина 60см
Тегло
Тегло 100гр

Бижута от [ Eстествени камъни ]

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Добре дошли в нашият онлайн магазин!

Контакти

Магазин
Созопол, Републиканска 21
Телефон за поръчки
0879 403 131
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
VIBER
0879 227 337

Facebook