Гердан от планински кристал

18.00лв.

Наличност:
На склад
Код:
E-104
Минерал:
Планински Кристал

Възможни опции

От химична гледна точка планинския кристал е кварц – обикновен двуокис на кремния. Кристалите на този минерал са прозрачни и напомнят на причудливи висулки. Не случайно термина „кристал” е произлязал от гръцката дума krystallos – „лед”. Любопитно е, че думата „кристал” е започнало да се използва към формата на минералите едва в първата половина на ХVІІІ в. – от 1747 г. В Япония планинският кристал се е считал за замръзнал дъх на Дракона. Не толкова отдавна в Европа планинския кристал е бил наричан „арабски” или „бохемски елмаз”.

ИЗДЕЛИЯ И ЦЕНИ

Планинският кристал е бил известен още на древните хора. Те са правели от него наконечници за стрели. Преди десетки хиляди години ацтеките и маите са изрязвали ритуални черепи от цели кристали на минерала. Такива уникални изделия сега могат да се видят в музеите в Европа и Америка. Женски череп от кристал, с тегло 5 кг. е експониран в Британския музей. Благодарение на своята прозрачност, планинския кристал отдавна е бил използван за производство на лещи. Например, в Монголия и Китай често са обгаряли рани с кристални кълба, през които са преминавали слънчевите лъчи.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Кристална сфера – чест атрибут на маговете и ясновидците. Не случайно, планинския кристал е наричан „камък на ясновидците”. Такива сфери във всички времена са били използвани за предсказване на бъдещето и викане на духове. Смята се, че планинския кристал концентрира вниманието, подобрява речта и обостря мисловните процеси.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Още в Древен Тибет, Монголия и Китай лекарите са можели да обгарят рани с помощта на слънчевите лъчи, пропускани чрез сфери от планински кристал. Съвременните литотерапевти смятат, че природния кристал стабилизира духовните и физическите сили на човека. Кристалите на този минерал способстват добрата работа на гръбначния и главния мозък, помагат при исхемична болест, варикозни разширения на вените и респираторни заболявания.

Размер
Дължина 40см
Тегло
Тегло 60гр


Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |