Родохрозит - Бижута онлайн

Родохрозит - Бижута онлайн

Добавен от

От химична гледна точка, родохрозита е карбонат на мангана. Не случайно иначе го наричат манганов шпат. Названието на камъка намеква за неговия розов оттенък (гръцки rhodon – розов). На Изток родохрозита е бил наричан „камък на изгрева”. Срещат се малинови, кафяви и даже почти безцветни родохрозити. Зеленикавите родохрозити малко напомнят на малахит. Родохрозитът се смята за красив и не скъп поделъчен камък. Неговата твърдост е малко по-малка от тази на приличащия на него родонит. От родохрозит често правят различни украшения. Месторождения на родохрозит съществуват в Аржентина, Унгария, Германия, САЩ. В Аржентина, в древните сребърни рудници на инките се срещат уникални сталактити от родохрозит. Не случайно в Южна Америка родохрозита е известен под името „роза на инките”. В Русия находища на родохрозит има в Задбайкалието и в Урал. Добиваният в Монголия родохрозит се отличава с най-чиста розова окраска.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

В Монголия украшения с родохрозит носят хората за това, че да предизвикат любов, да снемат бурните емоции и да напълнят душата с енергия. Благодарение на тези вярвания, именно родохрозита е бил използван при облицовката в интериора на двореца за бракосъчетания в Улан Батор.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Счита се, че родохрозита обладава проективната енергия Ян. В литотерапията кълба от родохрозит се използват за масажи. Битува мнение, че украшения с родохрозит пречистват кръвта от шлаки и способстват подобрението на зрението.

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |