Калцит - Бижута онлайн

Калцит - Бижута онлайн

Добавен от

Калцит – не скъп природен камък, един от най-разпространените минерали на нашата планета, чието име произлила от гръцката дума kals – „вар”. Калцитът е карбонат на калция – основа на варовика, тебешира и мрамора. Понякога изгражда цели планински системи. Калцитът образува кристали, чиято форма бива доста разнообразна. Някои от тях приличат на игли или паралелепипеди. Пластинообразният калцит е наричан книжен шпат – папиршпат. Прозрачната разновидност на калцита – така наречения оптически калцит – се нарича исландски шпат, който „раздвоява” изображенията вследствие на високото двойно пречупване на лъчите.           Най-големите в света месторождения на исландски шпат са разположени в Русия, Нижен Тунгуск. Някои наричат исландския шпат „небесен камък”.           Цветът на калцита варира от медно-жълт до лилав и гълъбов. Дребнозърнестият киновар прави калцита кърваво-червен. Зелена, гълъбова и синя окраска на калцита се предава от примеси на медни карбонати. Съществува черен калцит – антраконит, оцветен от включения на битума. Срещат се прозрачни кристали на калцита, които се изполват в ювелирното дело. Обикновено от калцит се ваят различни фигурки.           МАГИЧНИ СВОЙСТВА Кристалите на калцита с пирамидална форма (така наречените скаленоедри) се използват за медитация.За хармонизация на целия организъм се препоръчва да се използва скаленоедър в двойка с кристал от планински кристал. Прозрачната разновидност на калцита – исландския шпат – се използва за отваряне на 8-та чакра (така наречената „Звезди на душата”).          

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

          В древната китайска медицина са използвали прах от калцит като превързочно и температуропонижаващо средство. Съвременните литотерапевти утвърждават, че калцита обладава възприимчивата енергия Ин. Жълтият калцит благотворно влияе на бъбреците. Именно него и трябва да използваме за стимулация на чакрата Манипура. Безцветният калцит е по-подходящ за чакрата Сахасрара.

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |