Данбурит - Бижута онлайн

Данбурит - Бижута онлайн

Добавен от

На гемолозите са известни два камъка с подобни названия: данбурит и дамбурит. Не трябва да се бъркат, тъй като втория камък – дамбурит – е всичко на всичко синтетичен корунд със светло-розова или тъмно-жълта окраска. Данбуритът е натурален минерал, боросиликат на калция, наречен на месторождението си Данбери в САЩ (щат Кънектикът). В природата се срещат бледо-жълти, жълти и жълто-кафяви призматични кристали на данбурита. Със своята форма и цвят, те напомнят на топаза. Впрочем, понякога се срещат и розови данбурити. Не много голямото разнообразие от окраски на този минерал е обусловено от различни микропримеси. Въпреки, че прозрачните кристали на данбурита се използват за гравиране, а цената на такива камъни може да бъде няколко стотин долара, изделията с данбурит не заемат видно място на витрините на ювелирните магазини. Освен в САЩ, данбурити се добиват в Мексико, Швейцария, Япония, Бирма и Мадагаскар.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Данбуритът помага да се борим със стреса, благотворно влияе на черния дроб и жлъчния мехур. Той засилва действието на другите лечебни камъни, премахва мускулните спазми и оказва общо тонизиращо действие на организма на човек.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че притежаването на данбурит увеличава чувството на отговорност и състрадание. Данбуритът привлича към своя притежател нови познати, които в последствие често стават негови приятели. Данбуритът увеличава акуратността и изпълнителността, прави мислите по-плавни. Счита се, че данбурита е способен да „чисти кармата”, отстранявайки натрупаните в поколенията проблеми.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ

Теменна, захранваща главния мозък; способства за развитието на духовността, религиозността и връзката с висшите сили. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние върху сърдечно – съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепват волята за преобразуване на света. Обладава проективната енергия Ян.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |