Бразилианит - Бижута онлайн

Бразилианит - Бижута онлайн

Добавен от

Бразилианит – минерал, достатъчно нов на пазара за скъпоценни и лечебни камъни. Той е бил намерен за пръв път от фермера Алфредо Северино да Силва, когато той е чистил своето оризово поле от камъни. Тогава, през 1942 г. находката погрешно е била приета за хризоберил. Само след три годи изследователите Фредерик Поу и Едуард Хендерсон са разбрали, че си имат работа с нов минерал. Те са го нарекли на мястото на неговото намиране – бразилианит. Зад пределите на Бразилия такъв минерал се среща на територията на Канада в района Юкона и на северо-изток в САЩ. Бразилианитът е основен фосфат на натрия и алуминия. Дължината на кристалите на бразилианита често достига 12 см. (рекорда е около 20 см). Благодарение на микропримесите, техния цвят варира от светло-жълт и жълтеникаво-зелен до зелен. Срещат се и прозрачни бразилианити. Като цяло бразилианитите напомнят жълти топази, но за първите са характерни зеленикавите оттенъци.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Въпреки, че бразилианитите са редки експонати на изложбите за скъпоценни и лечебни камъни, литотерапевтите са успели да им припишат определени лечебни свойства. Счита се, че украшения с жълто-зелени бразилианити помагат да се справим с простудите. Те оказват благотворно влияние на нервната система и кожата.

МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Счита се, че заедно с перидотите, жълто-зелените бразилианити оказват благотворно влияние на човешките взаимоотношения. Украшения с тези камъни се препоръчва да се носят от хора, които заради естеството на своята професионална дейност често са принудени да контактуват с непознати личности. Особено се съветва да прибягват към помощта на бразилиалитите на родители, които искат да подобрят взаимоотношенията с децата си. ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧАКРИТЕ ТЕМЕННА, захранваща жлезите на главния мозък; способства развитието на духовността, религиозността и връзките с висшите сили. СЪРДЕЧНА, оказваща влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош, гръбначния стълб и ръцете; тази чакра предизвиква любов към хората, способства откритостта, чувствителността; укрепва волята за преобразуване на света. Обладава възприимчивата енергия Ин.

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

Точно съответствие не е установено.

Бижута от естествени камъни

Бижутата, изработени от естествени камъни, никога няма да излязат от мода. Красотата на камъните подчертават вашият уникален образ, създават ярък акцент към вашия стил и ще ви радват с грация и красота. Всяка жена иска да бъде привлекателна, ефективна и стилна модните бижута от естествени камъни помагат тя да се превърне в уникална и желана. Нашите модни бижута са чудесен подарък за вашите близки, защото всеки продукт е уникален! Такъв подарък ще остави ярко впечатление. Заповядайте в нашият онлайн магазин!

Контакти

Телефон за поръчки
0877 541 007
Email за поръчки
tatevood@gmail.com
Skype
px712a

Facebook

Гердани | Висулки | Гривни | Пръстени | Обици | Броеници | Нанизи | Мъниста | Зодии |